Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BESPLATNA EDUKACIJA

Polaznicima iOS akademije posao ili plaćena praksa

Plava tvornica domaćin je prve iOS akademije u Osijeku
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
29.01.2020.
u 16:00

Plava tvornica domaćin je prve iOS akademije u Osijeku koja počinje sutra

Prva iOS akademija u Osijeku počinje u četvrtak, a skup je to predavanja i radionica za one koji nemaju dostatne resurse da se upuste u svijet iOS programiranja. Domaćin je tvrtka Plava tvornica, koja s udrugom Osijek Software City i organizira ovu edukaciju.

– Na uvodnom predavanju očekujemo do 40 zainteresiranih. Nakon selekcije odabrat ćemo pet najboljih kandidata za koje ćemo osigurati svu potrebnu opremu, učionicu u našem osječkom uredu, mentore i iOS tim koji će im biti pomoć da što više nauče i uspješno riješe zadatke. Ako polaznik pokaže dovoljnu motivaciju, postoji mogućnost da se zaposli ili da produljimo suradnju putem plaćene studentske prakse ako je riječ o studentu – kaže Ana Musa iz Plave tvornice.

Samim time, dodaje ona, ciljana publika su svi oni koji žele besplatnu edukaciju, bilo da imaju nekog iskustva u programiranju ili ne, osobe koje su se bavile Android programiranjem pa bi htjele proširiti sliku o mobile developmentu i/ili povući paralelu s iOS svijetom.

– Ulazak u iOS svijet dosta je skup jer zahtijeva korištenje Appleovih uređaja. Odlučili smo se, stoga, organizirati iOS akademiju i ponuditi zainteresiranima da rade na našoj opremi, u našem uredu, bok uz bok s iskusnim iOS developerima, kako bi se nakon Akademije mogli samostalno nastaviti razvijati ili početi raditi kao iOS developeri – objašnjava Musa.

Dodatno će to, uvjereni su organizatori, pozicionirati Osijek na IT karti Hrvatske. Uvodno predavanje iOS akademije je sutra, a prva radionica je 3. ožujka. 

VIDEO Koliko Zagrepčani poznaju prometna pravila? Pitali smo vozače: 'Tko ima prednost u križanju?'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije