Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
studijsko putovanje

Polaznici Ratne škole "Ban J. Jelačić" posjetili Liku

gospic
Dražen Prša
17.03.2010.
u 09:26

Polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ posjetili su županijsko poglavarstvo, značajnije kulturne, gospodarske i vjerske institucije.

GOSPIĆ -  U okviru redovnog plana i programa izobrazbe u 2010. godini, sedamnaest polaznika Ratne škole „Ban Josip Jelačić“, predvođenih načelnikom Ivanom Bakavićem, kapetanom bojnog broda, provelo je jednodnevno studijsko putovanje na širem ličkom području. Posjetili su županijsko poglavarstvo, značajnije kulturne, gospodarske i vjerske institucije.

Polaznike je u biskupskom domu u Gospiću primio generalni vikar mons. mr. Tomislav Šporčić te ih upoznao s postojanjem povijesnih biskupija na ovom strateški važnom području. Kapetan Ivan Bakavić istaknuo je kako Ratna škola „Ban Josip Jelačić“, kao najviša škola u sustavu vojne izobrazbe u OSRH, ima cilj kod polaznika sistematizirati znanje iz sustava nacionalne sigurnosti. Namijenjena je najvišim časnicima s bogatim i respektabilnim znanjem. Već šestu godinu školu pohađaju i časnici iz drugih zemalja, a postoji želja da se tu školuju i civilne osobe.


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije