Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepoželjni "gosti"

Polarni medvjedi sa Svalbarda uništili BBC-ove kamere

medo (1)
YouTube/BBC
31.12.2010.
u 11:49

Autori emisije pokušali su snimiti dosad nepoznate detalje života polarnih medvjeda zbog čega su postavili kamere i kamuflirali ih tako da ne odudaraju od prirodnog ambijenta.

Da tehnologiji ponekad nije mjesto u netaknutoj prirodi, pokazao je i slučaj s otočja Svalbard gdje su polarni medvjedi uništili skupocjene BBC-ove kamere postavljene za potrebe snimanje dokumentarca "Polar Bear: Spy on the Ice".

Autori emisije pokušali su snimiti dosad nepoznate detalje života polarnih medvjeda zbog čega su postavili kamere i kamuflirali ih tako da ne odudaraju od prirodnog ambijenta.

No, medvjedi se nisu dali zbuniti. Krenuli su u "napad" na kamere te ih počeli gristi i udarati sve dok ih nisu potpuno uništili.

Kamere su uspjele snimiti posljednje trenutke svoga "života".

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
13:47 31.12.2010.

Počinitelji ovog vandalskog akta, biti će privedeni pred lice pravde i kažnjeni. Odšteta se može isplatiti i u krznu.

OB
-obrisani-
13:56 31.12.2010.

Životinje su pametnije i duševnije od ljudi, no na žalost nemaju mnogo mogućnosti.

OB
-obrisani-
12:32 31.12.2010.

Činjenica jest da takvoj tehnologiji nije mjesto u netaknutoj prirodi. Ali. Da nije takve tehnologije, nikada ne bismo vidjeli ovu prekrasnu životinju u njezinom prirodnom okruženju. Fotka br. 3: medenjak. ;o)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije