Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Ina – Mol

Polančec se nije pojavio na sudu: Poslali policiju po njega i zvali ga

Damir Polančec
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/9
08.07.2019.
u 10:59

Polančec je 4. srpnja telefonski obaviješten da se danas održava rasprava na kojoj bi on trebao biti svjedok. Tada je kazao da će se pojaviti na sudu.

Damir Polančec, bivši ministar i potpredsjednik Vlade Ive Sanadera, jutros se nije pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je trebao svjedočiti u nastavku suđenja za aferu Ina – Mol, pa je sutkinja Maja Štampar Stipić naredila da ga dovede policija.

Naime, Polančec je 4. srpnja telefonski obaviješten da se danas održava rasprava na kojoj bi trebao biti svjedok. Tada je kazao da će se pojaviti na sudu.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

No, u međuvremenu je sudu poslao e-mail u kojem je naveo da se danas na raspravi ne može pojaviti. Poslao ga je sinoć u 21.40 sati navevši kako se ne može pojaviti zbog poslovnih obveza. Stoga je sutkinja Štampar Stipić napravila kratku pauzu te naredila da ga na sud dovede policija.

PU Koprivničko-križevačka potom je izvijestila sud da provjerom na adresi stanovanja nisu našli Polančeca jer se on preko ljeta nalazi u Starigradu Paklenici, gdje ima hotel u kojem je direktor. Polančeca su sa suda dva-tri puta zvali na mobitel, no on im se nije javljao.

Trebao bi svjedočiti u rujnu, a ako se ne pojavi na sudu, prijeti mu novčana kazna i dovođenje po policiji.

I dok se Polančec, koji je bio pozvan, na sudu nije pojavio, na ročište je zato došao Vedran Duvnjak, čije svjedočenje nije bilo predviđeno za danas. No odlučeno je da će se njega danas ipak saslušati. 

Komentara 15

BO
Bojnik
10:03 08.07.2019.

Odkad se to i na kojem sudu svjedoci pozivaju telefonski? Na telefon ili mob se mogao javiti bilo tko i neproslijediti mu poruku.

Avatar comandante
comandante
09:55 08.07.2019.

netko ga je kasnije, "telefonski" takodjer obavijestio da nebi bilo pametno da se pojavi...

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
09:47 08.07.2019.

Od koga bi bježao, od strašnog hrvatskog pravosuđa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije