Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Polančec odgovara Milanoviću: Vlada je recesiju dočekala spremno

Autori: J. Popović, Hina
24.01.2009.
u 12:29

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec rekao je večeras, reagirajući na optužbe predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, da je Vlada recesiju dočekala spremno, objavio je HTV.

Za navode čelnika SDP-a, Polančec je rekao da ih "nema posebne volje ni potrebe komentirati jer o njemu (Milanoviću) najviše govore njegovi rezultati".

Navodeći mjere koje je Vlada poduzela u proteklom razdoblju, Polančec je rekao da su uveli plivajuće trošarine, uspjeli zadržati cijene električne energije do polovice 2008., te da se cijene plina nisu mijenjale čitavu 2008. Osim toga, naveo je Polančec, zabilježen je smanjeni deficit u odnosu na 2007.

Dodao je da su nastojali predložiti uravnotežen proračun za 2009. No, iako u tome nisu uspjeli, proračun opet ima smanjeni deficit u odnosu na godinu ranije, istaknuo je Polančec.

Kada je riječ o izazovima globalne krize koja se, smatra on, itekako osjeća u Hrvatskoj, Vlada je osiguravši dodatnih 450 milijuna kuna za sanaciju štete od suše još krajem 2007. utjecala na smanjenje rasta prehrambenih proizvoda, kazao je Polančec.

Milanović: Vlada nije tu da koordinira stavove akademske zajednice, nego da vodi zemlju
Podsjetimo, Milanović je danas prije početka sjednice Glavnog odbora SDP-a pozvao premijera Ivu Sanadera da suoči javnost sa stanjem u državi, a to znači i s recesijom, te da kaže koji su stavovi i rješnjea Vlade.

Milanović se pri tom pozvao na druge državnike koji su svoje javnosti suočili s recesijom i najavili korake prema izlazu.
- Vlada i premijer nisu tu da koordiniraju stavove akademske zajednice, ekonomskih institucija i Ekonomskog vijeća. Oni trebaju voditi zemlju. Kad bi se država vodila koordiniranjem onda bi bilo dovoljno uzeti nekoliko konzultanata koji bi našli rješenja. Tako se ne može voditi ni grad ni država, - rekao je Milanović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije