Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ GRBIĆ - LINIĆ

Polančec: Nema dvojbe da se policija konzultirala s vrhom HDZ-a

damir polančec
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/4
Autori: Anita Malenica, Ivanka Toma
30.05.2011.
u 16:06

Kosor je bila na sastanku predsjedništva HDZ-a kada sam brifirao o anonimnim prijavama za koje mi je Grbić rekao te o slučaju Kamioni, piše Polančec.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko znao je da ravnatelj policije Oliver Grbić izvješćuje vrh HDZ-a o rezultatima istrage u slučaju Kamioni, o anonimnim kaznenim prijavama protiv hadezeovaca i da sugerira pisanje prijava protiv oporbenih političkih čelnika. Uz to, Karamarko je i sam organizirao brifinge na kojima su policajci informirali vodstvo HDZ-a o aktualnim istragama. Premijerka Jadranka Kosor također je na ovaj način bila brifirana i bila je upućena u sve što se zbivalo. Ona je Polančecu čak organizirala sastanak s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem o slučaju Podravka.

Pored svega, ravnatelj policije Grbić vodstvo HDZ-a informirao je i o kontaktima što ih je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić imao s predstavnicima američkih institucija, što upućuje na to da se i njega pratilo.

Sažetak je ovo izjave bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca koju je sastavio i potpisao 26. svibnja i to uoči sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS).

"Ako postoji sumnja jesam li dobio na uvid ovu i neke druge anonimne prijave - spreman sam ih prema sjećanju rekonstruirati pa neka se usporede s originalom i tako se može vidjeti tko od nas ne govori istinu", piše između ostalog u Polančecovu pismu.

Polančec je izjavu dostavio svom odvjetniku Anti Nobilu i ovlastio ga da je koristi u kontekstu pripreme sjednice VNS-a. U ovom pismu Polančec definitivno tvrdi da je represivni aparat bio u službi stranke na vlasti te da su zahvaljujući vodstvu policije, ministru Karamarku i ravnatelju Grbiću vodeći hadezeovci čak imali utjecaj na tijek istraga i otvaranja kaznenih postupaka.

Polančecovo pismo objavljujemo u cijelosti u PDF formatu na ovom linku.

(klikom na desni gumb snimite dokument – za otvaranje vam je potreban program Acrobat Reader)

Karamarko: Sve smo radili u skladu sa zakonom

Policija je u slučaju Podravka i u slučaju Kamioni postupala u skladu sa zakonom i obavila svoj posao. Neposredno prije podnošenja kaznenih prijava s njima su bili upoznati premijerka J. Kosor i vrh Vlade – bilo je sve što je nakon novog vala optužbi bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca rekao prozvani ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. U odnosu na sve ostalo, Karamarko je rekao da ne želi komentirati Polančeca.

Sunčana Glavak: Sjednice o kojoj govori Polančec nije bilo

Glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak kaže kako je nazočila svim sjednicama predsjedništva i kako radi bilješke te da takve sjednice o kojoj govori Damir Polančec jednostavno nije bilo. No podsjeća da je bilo nekih drugih zahtjeva  Polančeca i Sanadera i to u više navrata da se zaustave pojedine istrage što je, podsjeća, predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor odbila.

– Postoje zapisnici sa svih sjednica predsjedništva koji jasno govore tko je, što i kada tražio – nastavlja Glavak. Objašnjava kako je predsjednica HDZ-a uvjerena da se sve istrage trebaju nastaviti i dovesti do kraja i stoga nije nikada pristala na Polančecove i Sanaderove pritiske.

Isto tako Glavak podsjeća na 4. siječnja 2010. kada je predsjedništvo stranke glasovalo o izbacivanju Ive Sanadera iz stranke zbog pokušaja puča, a da je protiv tog izbacivanja uz Marija Zubovića i Luku Bebića bio i Damir Polančec.

Komentara 220

OB
-obrisani-
22:34 30.05.2011.

kisi maj asi - nije to ništa kako funkcionira OBERstranka sdp Nove praveDNOsti

DO
DONJA
16:17 30.05.2011.

Budi Bože s njim i njegovim odvjetnikom jer oni bi kupili laž samo da drugog oblate. Polančecu promjeni odvjetnika jer ćeš dobiti 40 godina kao bosanski Hrvati,jer kako ovaj brani svoje klijente još niti jedan nije oslobođen.

MM
Mladen Miletić
22:16 30.05.2011.

Da bi ga se bolje jače dalo zatvoriti osuda če biti i za jaki grijeh. proveo je struju u svoje selo i osvjetlo je nogometni stadion. Da nebi to pravo imala samo mereopola sljačine trebaju i dalje da rade dodo mraka i da poslje sjede u mraku !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije