Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.godišnjica veličanstvene operacije

Polaganjem vijenaca Dan pobjede obilježen i u Vukovaru

Oluja u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
1/3
05.08.2022.
u 12:24

Današnji praznik građanima je čestitao i zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac rekavši kako Hrvatska danas obilježava 27.godišnjicu veličanstvene, legitimne, časne i oslobađajuće vojno-redarstvene operacije “Oluja”.

Polaganjem vijenaca podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru danas su predstavnici Vukovarsko – srijemske županije i Grada Vukovara obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti kao i Dan hrvatskih branitelja. Predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković kazao je kako je Vukovarsko – srijemska županija dala ogroman obol u Domovinskome ratu kao i da “Oluja” ima ogromnu važnost te da su poslije nje stečeni uvjeti za mirnu reintegraciju hrvatskoga Podunavlja.

Video: Hrvatska slavi 27. obljetnicu vojno-redarstvene akcije 'Oluja'

- Vojno-redarstvena operacija Oluja u kojoj su sudjelovali operacija je svih operacija i majka svih bitaka kojom je oslobođena jedna petina naše domovine te srušen mit o velikosrpskoj agresiji i SAO krajini. Pokazali smo snagu i moć hrvatske vojske kojima su se stekli uvjeti za povratak stanovništva na bivše okupirano područje i mirnu reintegraciju ovog dijela zemlje – rekao je Milinković.

Današnji praznik građanima je čestitao i zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac rekavši kako Hrvatska danas obilježava 27.godišnjicu veličanstvene, legitimne, časne i oslobađajuće vojno-redarstvene operacije “Oluja”.

- Moramo se duboko pokloniti hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote kao i onima koji su danas s nama i nastaviti raditi onako kako su oni Hrvatsku branili svojim rukama, oružjem i krvlju. Mi državu moramo voljeti onako kako su je oni voljeli jer jedino tako možemo ići naprijed i stvarati prosperitet – istakao je Sušac.

U svojoj izjavi Sušac je podsjetio da na popisu nestalih i danas se nalaze imena 300-ak Vukovaraca te kazao kako lokalne i državne institucije trebaju zajedno raditi na tome problem.

Podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju vijence su položili i članovi HDZ-a i Hrvatskih suverenista. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije