Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cijepljenje

Pola odrasle populacije SAD-a primilo barem jednu dozu cjepiva protiv covida-19

Svakim danom raste potražnja za cjepivom protiv koronavirusa
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
19.04.2021.
u 09:07

Prema podacima Bijele kuće trenutno se u SAD-u dijeli više od tri milijuna doza dnevno, a ukupno je podijeljeno 210 milijuna doza.

Nešto više od pola odrasle populacije SAD-a dobilo je do nedjelje barem jednu dozu cjepiva protiv covida 19, njih 50,4 posto, pokazuju podaci Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). SAD je s procjepljivanjem započeo prije četiri mjeseca,a do sad je obje doze primilo gotovo trećina odrasle populacije 

U rizičnoj skupini starijih od 65 godina prvu je dozu primilo njih 81 posto, a oko dvije trećine potpuno je procijepljeno.Trenutno se u SAD-u dijeli više od tri milijuna doza cjepiva dnevno, prema podacima Bijele kuće, a ukupno je podijeljeno 210 milijuna doza.

SAD najvećim dijelom koristi cjepiva Moderne i Pfizera, dok je cijepljenje cjepivom Johnson & Johnsona nedavno obustavljeno, nakon šest slučajeva cerebralne venske tromboze.

Cjepivo J&J-a osigurava zaštitu od zaraze već nakon jedne doze dok većina ostalih cjepiva zahtijeva dvije doze, podsjeća njemačka agencija dpa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije