Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOGAT PROGRAM ZA IZBORNU NOĆ

Pola milijuna ljudi pratilo kampanju na Večernji TV-u

Izborni analitičari Večernjeg lista
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
20.12.2019.
u 21:02

Multimedijsko praćenje ovih izbora Večernjeg lista pokazalo je snagu našeg brenda

Predsjednička izborna utrka rasplamsala se, a kulminacija će uslijediti sutra kada doznamo kome su hrvatski glasači dali najveće, odnosno najmanje povjerenje.

Večernji list na tri multimedijske platforme – pisanom riječju u tiskanom izdanju Večernjeg lista, na web-portalu Večernji.hr, ali i putem televizijskih priloga i emisija na platformi Večernji TV prati svaki detalj vezan uz kandidate i njihove kampanje što je u konačnici rezultiralo sjajnim postignućima.

Dokazano inovativni

Možemo se stoga pohvaliti da je više od pola milijuna Hrvata pratilo emisije na našim digitalnim kanalima. Konkretnije, emisije vezane uz predsjedničku kampanju na našem portalu pregledane su više od 1,170,000 puta dok su na našoj Facebook stranici imale više od 300,000 pregleda.

Ujedno, najgledanija emisija bilo je sučeljavanje Ivana Anušića, Mate Mijića i Dražana Dizdara, šefova izbornih stožera Kolinde Grabar-Kitarović, Miroslava Škore i Mislava Kolakušića. Ta emisija ima više od 161,000 pregleda, a gledalo ju je 110,000 korisnika.

– Multimedijsko praćenje ovih izbora pokazalo je snagu našeg brenda, ali i koliko je važna sinergija tiskanog medija s televizijom, portalom, društvenim mrežama... Ponosan sam na svoj tim koji je ostvario nevjerojatno visoku gledanost i čitanost. Večernji list se ponovno, kao i tijekom svoje šezdesetogodišnje povijesti pokazao inovativnim. Digitalna transformacija u koju smo hrabro krenuli daje odlične rezultate i jamči da će Večernji list i u sljedećim desetljećima biti nezaobilazan medijski brend na hrvatskom tržištu – naglasio je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.
Istog je mišljenja i Dario Markas, glavni urednik portala Večernjeg lista koji je dodao:
– Iznimno mi je drago da se baš u godini u kojoj smo obilježili 20 godina od pokretanja internetskog portala, kao i 60 godina od osnutka samog Večernjeg lista, možemo pohvaliti velikim multimedijskim uspjehom našeg tima. Otkako sam se počeo baviti novinarstvom, slušam da je medijska budućnost u spajanju interneta i televizije i mislim da ovih dana svi upravo tome svjedočimo. Isto tako, drago mi je što su mnogi eminentni stručnjaci i pored drugih televizija odabrali baš Večernji list za nastup uživo u izbornoj noći u kojoj ćemo podrobno analizirati rezultate izbora, ali i sve događaje iz burne predizborne kampanje.
Nema dvojbe da je za odlične rezultate Večernjeg lista ponajprije zaslužan stručni novinarsko-analitički tim koji gledateljima i čitateljima donosi visokokvalitetan sadržaj.

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)

– Vesele me podaci o gledanosti jer to je dokaz da kandidati, ali i čitatelji ne doživljavaju Večernji listi isključivo kao tiskovni medij. Sve se više shvaća da se Večernji list prilagodio novim tehnologijama i da smo se uspješno transformirali u multimedijsku kuću u kojoj sve važnije društvene i političke događaje pokrivamo na svim svojim platformama. Kruna našeg praćenja bit će izborna noć za koju pripremamo dinamičnu emisiju sa zanimljivim i relevantnim gostima - istaknuo je Žarko Ivković, šef izbornog stožera Večernjeg lista.

U izbornoj noći program uživo na Večernji TV-u počet će u 19.15 sati i trajat će cijelu večer.

U prvom javljanju analizirat će se rezultati izlaznih anketa te izlaznost.
Sve će komentirati naši politički analitičari Božo Skoko i Ankica Mamić, ali i naš kolumnist Davor Ivanković te novinarke Iva Puljić-Šego i Iva Boban Valečić.
Drugo javljanje predviđeno je za komentar prvih rezultata koje će objaviti Državno izborno povjerenstvo. Gosti će biti političari Željko Reiner, Radimir Čačić i Nikola Grmoja, stručnjak za digitalni marketing Marijan Palić, a novu analizu dat će i analitičar Božo Skoko te sociolog Dragan Bagić.
 Za kraj je predviđena analiza konačnih rezultata.

Program u izbornoj noći

– Nisam mislila da ću kao novinarka iz tiskovnog medija ulaziti u TV studio i voditi emisije, ali novinarstvo se dinamično mijenja i mora ići ukorak s vremenom te informacije plasirati na svim platformama. U tom smislu veseli me i novo iskustvo te mi je drago da nas naši čitatelji prate te vide da se isplati to što radimo – zaključila je Petra Maretić Žonja koja će, uz Ivana Halara, voditi program u izbornoj noći.

Sučeljavanje Ivan Anušić, Mate Mijić i Dražen Dizdar - Anušić: Škoro je trebao biti ovdje '91. Mijić: Je li i Dražen Petrović trebao?

Komentara 8

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
21:34 20.12.2019.

Prosto je nevjerojatno da se nitko nije sjetio pitat Milanovića nakon što je naprasno napustio brod koji tone SDP i ostavio se po njegovim rječima politike te se počeo baviti biznisom da nam kaže čime se to bavio te kakve je rezultate postigao u te dvije godine izbivanja ?

ĆI
ćiro
21:27 20.12.2019.

sad ili nikada,ajmooooo✌

Avatar Slobo iz Moskve
Slobo iz Moskve
21:52 20.12.2019.

Skoro majistore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije