Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRŠENJE PRAVILA

Pokušali ući u Hrvatsku s lažnim PCR testovima: Kazneno su prijavljeni

Srecko Niketic/PIXSELL
01.03.2021.
u 12:07

rotiv njih se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku

Granična policija je u subotu, 27. veljače, na graničnom prijelazu Kaštel otkrila 12 osoba koje su pokušale prijeći granicu s krivotvorenim PCR testovima, izvijestila je u ponedjeljak PU istarska.

Naime, od 9 do 17 sati policijski službenici su prilikom obavljanja granične kontrole i provjera ispunjavaju li osobe uvjete ulaska u Hrvatsku sukladno Odluci o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, posumnjali u vjerodostojnost 12 nalaza negativnih PCR testova.

Obavljenim provjerama sa slovenskim institutom koji je navodno izdao testove, utvrđeno je kako je riječ o krivotvorinama te su policijski službenici proveli kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjom hrvatskom državljankom, 32-godišnjim hrvatskim državljaninom i 31-godišnjom njemačkom državljankom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Protiv njih se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Nad devet slovenskih državljana u dobi od 19 do 55 godina daljnje postupanje preuzela je slovenska policija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije