Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jovan Vukotić

Pokušali likvidirati vođu Škaljarskog klana: 'Predstavili se kao policajci, umro bi za minutu'

Ilustracija
Foto: Davor Javorović/Dubravka Petrić/Pixsell
23.01.2020.
u 15:21

Vukotić trenutno u Središnjem zatvoru u Beogradu služi kaznu od 15 mjeseci zbog krivotvorenja dokumenata.

Četiri muškarca uhićena su pod sumnjom da su planirala ubojstvo Jovana Vukotića, poznatog kao prvog čovjeka "škaljarskog klana", pokušavajući ga otrovati cijanidom.

Vukotić trenutno u Središnjem zatvoru u Beogradu služi kaznu od 15 mjeseci zbog krivotvorenja dokumenata, a prema neslužbenim informacijama, uhićeni muškarci pokušali su mu podmetnuti u hranu natrijev cijanid koji bi ga, da je dospio u organizam, ubio za minutu.

Pokušaj likvidacije Vukotića otkriven je prije mjesec dana, kada su četvorica uhićena. Navodno su odjeveni u policijske uniforme presreli osobu blisku Vukotiću koja mu je obično donosila ručak iz jednog beogradskog restorana.

- Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu, ali u tom trenutku ona nije nosila hranu već odjeću. Zatražili su da provjere što je u paketu namijenjenom Vukotiću, no kako je njegovu posjetitelju to bilo sumnjivo, odmah je sve prijavio nadređenima te je uslijedilo uhićenje - potvrdili su izvori Blica.

Kod uhićenih, pored lažnih policijskih prsluka s UKP oznakama, kapa i policijske značke, koja je ukradena 2006. godine, pronađeno je i oružje.

- Tada je u taksi vozilu u kojem su u trenutku uhićenja bili, pronađena i sumnjiva supstanca, a istraživanjem je utvrđeno da se radi o opasnom otrovu, cijanidu - kaže izvor, napominjući kako svaki zatvorenik ima pravo primati hranu od kuće ili iz restorana.

Komentara 1

SM
Smola
16:44 23.01.2020.

Zašto bi nas trebala zanimat vijest iz Srbije? Svaki božiji dan vijesti iz zemalja bivše Juge. Dajte malo vijesti iz bivše Austro-Ugarske monarhije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije