Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažne osmrtnice

Pokušali iznuditi 56.000 kn od žene iz okolice Bjelovara

Policija
Milan Sabic/PIXSELL
17.01.2020.
u 15:58

U policiji kažu da su uhićeni 36-godišnjak i 33-godišnjak u četvrtak navečer predani pritvorskom nadzorniku

Policija je prijavila dvojicu muškaraca i ženu koje sumnjiči da su lažnim osmrtnicama na žrtvino ime, paljnjem lampaša i pucanjem oko njene kući pokušali iznuditi 56.000 kuna od 38-godišnjakinje iz bjelovarskog prigradskog naselja Patkovac.

Policija navodi da su osumnjičeni 36-godišnjak, 33-godišnjak i 39-godišnjakinja od 12. rujna od 1. studenog prošle godine žrtvi prijetili više puta. Tako su 17. listopada postavili upaljeni lampaš pred kućom gdje stanuje, a pet dana poslije su u poštanskom sandučiću ostavili osmrtnicu na njeno ime.

Zatim su 25. listopada na prozoru te kuće ostavili još jedan upaljeni lampaš za koji je bila zataknuta dječja plastična igračka u obliku ručne bombe.

Početkom studenoga, oko sat iza ponoći, iz automobila osumnjičene 39-godišnjakinje, ispalili su najmanje tri hica iz vatrenog oružja u smjeru žrtvine obiteljske kuće. Jedan metak probio je roletu i staklo prozora na spavaćoj sobi u kojoj se u to vrijeme nalazila žrtva, dok su dva projektila probila staklo prozora na spavaćoj sobi gdje je bilo njeno dijete, navodi policija u priopćenju.

Novac nisu uspjeli iznuditi jer je žrtva sve što joj se dogodilo prijavila policiji. Usto, kod 33-godišnjaka je pretragom, između ostalog, pronađena i jedna ručno rađena puška zbog čega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

U policiji kažu da su uhićeni 36-godišnjak i 33-godišnjak u četvrtak navečer predani pritvorskom nadzorniku.

Ključne riječi

Komentara 3

HE
herojulice
16:25 17.01.2020.

Dobro da nisu istom silom odgovorili iz kuće. Sada bi ih se ispitivalo zašto, od kuda, zbog čega, odakle....... i završili bi u zatvoru a ovi iz automobila bi dobili zaštitu.

GR
gragakarlovac
16:07 17.01.2020.

Sve ide od vrha. Da su policajci dobro plačeni, nebi ih nitko u državi mogao ‘kupiti’ i evo ti reda. Ali HRVATI su pokvareni, vidi se na svakom koraku, mučke na sve strane. Dajte nam strance!

DU
dugonja66
18:23 17.01.2020.

dali su i t i zapoleni u policiji jer su oni tzv slabo placeni a polovica pravih radnika rade za minimalac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije