Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proces 'crnoj ruži'

Pokušala ubiti muža invalida koji nije ni znao da joj je muž

Anto Marjanović
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
27.01.2014.
u 10:15

Ruži Šimunković (51) sudi se da je gotovo godinu dana pokušavala ubiti supruga kako bi se domogla njegova stana i mirovine. Tijekom suđenja našla je novu žrtvu...

Pravi krimić svojim je nedjelima napisala Ruža Šimunković (51), koja se u međimursko selo Pribislavec doselila iz Kotor Varoši u BiH. U ljeto 2011. upoznala je Antu Marjanovića (54), vojnog invalida s bolesnim srcem, i skovala pakleni plan da će se za Antu udati, ubiti ga i domoći se njegove mirovine i stana u Varaždinu.

Nije znao da je oženjen

Sklopila je brak, a da Anto nije ni shvatio. Da ima suprugu, doznao je tek kad je Ruži počelo suđenje zbog pokušaja ubojstva. Uvjerila ga je da u matični ured na vjenčanje idu kao kumovi, a ne kao mladenci i nakon toga nije prezala ni pred čim da ga se riješi. Pokušala ga je ubiti strujom, jednom mu je u cappuccino stavila tablete te ga omamljenog iz auta izbacila u polje.

– Sjećam se da je bila jaka zima, temperature su bile oko -20 – kaže Anto. U grad je stigao polusmrznut, a potom je proveo dva mjeseca u zagrebačkoj bolnici.

– Ne spominjite mi je, samo je maknite od mene. Maknite je zauvijek – potresen je Anto na spomen imena, još uvijek zakonite supruge. Živi u strahu da će izići na slobodu jer, kaže, dvostruko je snažnija i veća od njega i mogla bi mu nauditi. S njom će se morati susresti u veljači na Županijskom sudu u Varaždinu, gdje joj se sudi, i ponoviti strahote koje je proživio. Nada se da će to biti njihov zadnji susret, a podnio je i zahtjev za poništenje braka. Sretan je što je živ, jer Ruža je gotovo godinu dana tražila način da ga ubije. Prvo je pokušala angažirati Zorana Oršoša, no on je to odbio.

Govorila je da ga ubijemo, napijemo i bacimo u Dravu. Kada sam doznao da i drugima šalje molbe za likvidaciju, shvatio sam da je stvar ozbiljna – svjedočio je Oršuš Oršoš, koji ju je odlučio prijaviti policiji.

Bila je konobarica

Supruga iz pakla htjela je u zavjeru protiv muža uvući i Antuna Baksija i Matu Strahiju, nudeći im 500 eura, no, bez uspjeha. Slučaj je završio na sudu, no Ružu to nije pokolebalo jer je našla novu žrtvu, Tihomila Buterina (65) iz Oroslavja. On je godinama bio u Legiji stranaca, a u RH se vratio 1995. i oženio. Sumnjajući da ga žena vara, tražio je pomoć vidovnjakinje i upoznao Ružu. Ubrzo je dobio i pismo iz Madrida da je naslijedio 12,7 milijuna USD i s Ružom se uputio prema Ljubljani, odakle su trebali poletjeti za Madrid.

Ponio sam 12 tisuća eura, što je Ruža vidjela, no kad je otišla u ljekarnu, novac sam stavio ispod navlaka na mjestu vozača. Dok sam se mercedesom vozio, u nekoliko navrata Ruža mi je točila kavu u kojoj su očito bile i tablete za uspavljivanje. Prije Ljubljane rekla mi je da skrenem na seoski put i odspavam. Kad sam zaspao, oko vrata mi je omotala omču i pokušala me zadaviti. Omamljen, uspio sam nekako pokidati štrik, no ona me kamenom udarila u sljepoočnicu. Izašao sam, vratio se na glavnu cestu i zaustavio autobus te vozaču rekao da zove policiju. U velikoj potjeri, čak i helikopterima, Ruža je pet kilometara dalje u šumi uhićena. Novac mi nije uspjela naći – ispričao je Buterin. Šimunković, o kojoj se zna samo da je bila konobarica, prije nekoliko je godina na prijevaru starijem muškarcu uzela karticu tekućeg i PIN. S bankomata je podigla 3000 kn, kupila bundu i dvije pidžame.

>> Ubila muža pa otišla u šetnju s novim dečkom

Komentara 5

NO
novkovka
10:34 27.01.2014.

nek sad ruža gata u zatvoru,možda se i obogati,ali u lažima.a anti želim da još poživi.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
13:05 27.01.2014.

Hm, za glupane koji ne mogu shvatiti. Mlade su skupe, a stare ti žele oteti kuću, stan, penziju, jer su shvatile da ih nitko više neče. 1813 žene nisu imale nikakva prava. 1913 žene su počele da se bore za za prava. 2013 žene su uvijek u pravu. 2113 srečom više neču biti živ.

Avatar Vuglec
Vuglec
11:40 27.01.2014.

Ma nije moguće pa žene ne mogu biti nasilne!? Barem tako tvrde pojedine feministkinje u Hrvatskoj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije