Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži se

Nije uplašio zaposlenicu: Nakon prvog promašaja opljačkao drugu banku

Opljačkana poslovnica Kent banke
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
21.05.2018.
u 18:33

Pljačke su izvedene po sličnom obrascu, ali u policiji još uvijek ne otkrivaju sumnjaju li da je sve izvela jedna te ista osoba

Osamljeni i naoružani pljačkaš(i) u pohodu na poslovnice dviju banaka u Zagrebu rečenica je kojom bi se najlakše mogao opisati sukus dvaju razbojstava koja su se u razmaku od četrdesetak minuta jutros dogodila na zagrebačkom Laništu te na Knežiji.

Najprije je u točno 8 sati i 21 minutu pljačkaš naoružan pištoljem odlučnim korakom ušetao u poslovnicu Raiffeisen banke na Laništu te od djelatnice zatražio da mu preda novac iz sefa. U poslovnici u tom trenutku nije bilo stranaka, a premda je bila sama, zaposlenica se nije prestrašila, te je odbila predati novac pljačkašu koji je preko glave imao navučenu masku. Kad je vidio da nije uspio zaplašiti zaposlenicu te da će ostati “kratkih rukava” pljačkaš se naglo okrenuo i istrčao iz poslovnice, a do zaključenja ovog broja još uvijek nije bilo jasno kamo je pobjegao jer mu policija još nije ušla u trag.

Opljačkana poslovnica Kent banke
1/10

Jedna od pretpostavki je da se odlučio na novih pohod, jer je u točno 9 sati orobljena poslovnica Kent banke na Horvaćanskoj cesti na Knežiji koja se nalazi relativno blizu Raiffeisen banke na Laništu. Ono što je poznato jest da je pljačku odradio razbojnik koji je također bio usamljen, i to po sličnom obrascu na koji je odrađen i prvi pokušaj razbojništva četrdesetak minuta ranije.

U policiji do dovršetka kriminalističkog istraživanja nisu željeli komentirati sumnjaju li na to da je razbojstva odradila ista osoba. Zanimljivo je i kako je unatoč nešto nepovoljnijoj situaciji za njega, s obzirom na to da su se u Kent banci uz zaposlenika nalazile i dvije stranke, pljačkaš ipak uspješno uspio odraditi ovaj pohod. Pobjegao je s plijenom nešto većim od 50 tisuća kuna.

Podsjetimo, prošlog tjedna usamljeni razbojnik također je orobio poslovnicu OTP banke na Središću.

Komentara 5

DO
dopizdilomi
12:21 21.05.2018.

Što se čudimo pa demokracija je.

AA
aabbcc
11:26 21.05.2018.

Divlji Zapad ! Vise ne moramo gledati to na filmovima kada ima sve uzivo i besplatno.

XN
xnet0822
12:50 21.05.2018.

Glavno da se ima novca za "kredite", a kad ulovim tog mangupa odmah ću pozvati Policiju i ima da ga pritisnu dok sve ne prizna za koga radi, te privesti lažne "bankare" koji izdaju lihvarske "kredite" !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije