Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za prava

Pokretanje ovrha nad nama kampanja je HDZ-a

potrosaci
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
19.02.2013.
u 11:57

Postupci se primjenjuju prema onima koji nisu podmirili nijedan račun otkako posluje nova toplana – odgovara direktor Latković

Predlaganje pet ovršnih prijedloga “slučajnim odabirom”, između ostalih, i protiv predsjednika Građanskog pokreta Neću usluge toplane Domagoja Švegara i protiv mene kao predsjednika Regionalne organizacije zaštite potrošača, predizborna je kampanja gradonačelnika Damira Jelića i direktora Gradske toplane Inoslava Latkovića, koji su ‘slučajno’ iz iste stranke – komentira predsjednik ROZP-a Željko Tomašić.

 Stranka je HDZ. Latković tvrdi da je pokrenuto za sada oko 70 postupaka, a očekuje da će taj broj iznositi oko dvije stotine.

 Ništa nisam dužan

 – Postupci se primjenjuju prema onima koji nisu podmirili nijedan račun otkako posluje nova tvrtka – odgovara Latković. Prijedlozi su dani po odvjetničkom društvu Rožman&Oredić te javnoj bilježnici Blanki Žaji, temeljem vjerodostojne isprave, to jest računa, i to nad imovinom. Tomašić ističe da tvrtki nije ništa dužan i da je sve račune redovito i u roku osporavao.

 – Na dvije žalbe sam dobio negativno očitovanje, pa sam se u zakonskom roku žalio povjerenstvu za reklamacije. Kako je od prve žalbe tom tijelu prošlo više od 120 dana, a rješenje nisam primio, smatram da je ona prihvaćena te ne postoji pravna osnova za pokretanje ovrhe po tom računu. Na ostale osporene račune nisam dobio odgovore u roku od osam dana, pa se smatra da su prigovori uvaženi – kaže Tomašić.

 Uložio je žalbu i na ovršni prijedlog. O svemu će odlučiti sud.

 – Ovo je pokušaj diskreditacije čelnika organizacija civilnog društva, školski primjer zastrašivanja potrošača i pokušaj odmazde. Ne uspiju li se ‘pokusni ovršenici’ obraniti, počinje otvoreni lov na sve ‘dužnike’ – kaže Tomašić.

 Podsjeća da s novom tvrtkom nisu potpisani ugovori, a da je po Zakonu isporučena usluga koju potrošač nije zatražio dar. Ističe i da je gradonačelnik Skupština Gradske toplane, kao što je bio i Toplane.

 Pozivaju na javno nasilje

 – Nikad nije ni moralno odgovarao za propast Toplane, a niti za manjak Gradske. Za karlovački slučaj se mora okriviti državna vlast, no nismo niti stranački opredjeljeni, ali niti idioti – dodaje Tomašić. Direkotr Latković ima odgovor.

 – ROZP poziva na javno nasilje i to će biti predmet daljnjih pravnih postupaka– poručuje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije