Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEOKOMENTAR

Pokret za život širi se Hrvatskom, znanost je na strani nerođenih

U Zadru održan prvi Hod za život
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/3
02.06.2019.
u 12:22

Argumenti osporavatelja prava na život u raskoraku su sa znanošću, a sve agresivnije aktivističko promoviranje pobačaja kao društveno prihvatljivog očito ima suprotan učinak od onoga koji lijevi aktivisti žele ostvariti

Hrvati su dva vikenda zaredom u pet velikih gradova hodali za život. Lijevi aktivisti i ove su ih godine u tome pokušali spriječiti i tako nastojali osporiti pravo zagovornika života na javno okupljanje i izražavanje mišljenja. Paradoksalno je da takvi sebe u pravilu nazivaju tolerantnima.

U Rijeci je organiziran „Hod za slobodu“, prosvjed protiv „Hoda za život“, na kojemu je sudjelovala i političarka u pokušaju Dalija Orešković. Crna Dalija prozvala je sve „koji se pozivaju na Hod za život“ za podršku „onima koji Hrvatsku žele pretvoriti u ustašku tvorevinu“. Budući da zagovornici života podržavaju samo nerođenu djecu i njihovo osnovno ljudsko pravo na život, iz Dalijine logike proizlazi da su nerođena djeca ustaše. Birači su ovakvu negativnu i izrazito agresivnu retoriku „nagradili“ na nedavnim europskim izborima, iz čega bi Dalija Orešković i njezini kolege političari trebali izvući pouku.

Argumenti osporavatelja prava na život u raskoraku su sa znanošću, a sve agresivnije aktivističko promoviranje pobačaja kao društveno prihvatljivog očito ima suprotan učinak od onoga koji lijevi aktivisti žele ostvariti.

Pogledajte video komentar našeg kolumnista Mate Mijića!

Komentara 43

BA
bakulušić
13:06 02.06.2019.

Nije važno na čijoj strani je znanost i znanstveni argumenti. Važno je na čijoj strani su mediji i medijski kapital. A svi znamo na čijoj su strani i kakvim plaštevima su zaogrnuti.

KA
Karma
13:19 02.06.2019.

Svako ubojstvo je svirrpo a ubiti malenoga jest zvjerstvo.Ne ubijajte da bih bili ljudi.

ST
stomugromova
13:35 02.06.2019.

Kojekakvi kriminalci i lupeži iz Otvorenog društva i inih nevladinih udruga,svaki nam dan pokazuju što je pravi fašizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije