Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Pokrenute ovrhe protiv prijateljice uhićenog Damira Polančeca

'30.03.2010., Koprivnica, Hrvatska - Istrazitelji su u sklopu uhicenja Damira Polanceca ispitali i Drazenku Gracan (bijela jakna), direktoricu tvrtke FIA za trgovanje plinom koju se povezuje s Polance
'Marijan Susenj/PIXSELL'
21.04.2010.
u 16:35

Na prodaju će njezine kuće, zgrada, dvorište, pašnjak i oranice u Glogovcu, procijenjeni na oko 470.000 kuna, a dražba je zakazana za 17. svibnja

Imovina Draženke Gačan, direktorice tvrtke Fia Energy, koja je najpoznatija po bliskim vezama s uhićenim bivšim potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom, prodat će se na javnoj dražbi zbog ovrhe koju je protiv nje pokrenula koprivnička tvrtka Kongora.

Kadić Dada

Prema obavijesti objavljenoj na oglasnoj ploči koprivničkoga Općinskog suda, prvo ročište za prodaju imovine D. Gačan određeno je za 17. svibnja u 9 sati.

Na prodaju će njezine kuće, zgrada, dvorište i pašnjak u Glogovcu te oranica u Velikom Polju, ukupno procijenjeni na iznos od oko 470.000 kuna.

Pod udar ovrhe D. Gačan došla je jer kao vlasnica ugostiteljskog obrta Dada iz Štaglinca nije platila obveze. Doznaje se kako je, osim Kongore, protiv nje ovrhu pokrenula i varaždinska Magma.

Draženka Gačan u lokalnoj je javnosti već godinama poznata kao Polančecova prijateljica, a široj je javnosti postala poznata nakon što je policija u njezinoj tvrtki Fia Emergy provela premetačinu 30. ožujka, na dan kad je Polančec uhićen. Policijski djelatnici zaplijenili su opsežnu dokumentaciju te računalo. Nakon toga D. Gačan više se nije pojavljivala u tvrtki.

Na sastancima

Doznalo se da je proteklih mjeseci sudjelovala na sastancima na kojima se Polančec nalazio s kontroverznim srbijanskim tajkunom Rankom Mimovićem. On joj je, s jedne strane, šef u tvtki Fia, a s druge strane pojavio se kao navodni spasitelj Podravke od gubitaka prouzročenih operacijom Spice.

U razgovoru za Večernji list prije premetačine njezina ureda, D. Gačan kazala je kako Fia Energy samo posreduje u prodaji Ininog ukapljenog plina za automobile na srbijanskome tržištu, no iz izvora bliskih istrazi procurila je informacija kako je upravo ona trebala postati novom direktoricom tvrtke Fime Ami Ltd. na Malti, kod koje su pohranjene Podravkine dionice.

D. Gačan to je opovrgnula i kazala kako se nije miješala u poslove koje su planirali Polančec i Mimović.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
19:37 21.04.2010.

Neka neka.... da se bar i ona pridruži kolegi polančecu na AMER-U Akademiji za Menađere Remetinec... No ipak čini se da se je the BOSS Sanader uspio izvuć

ČO
čombe
10:53 22.04.2010.

Jedno veliko bravo,dečki ! Istu šprancu primjenite i nad svima ostalima koji glancaju Rermetinec akademiju ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije