Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD

Pokrenuta savezna istraga nad policijskom upravom čiji je policajac ubio Floyda

CAITLIN OCHS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
21.04.2021.
u 17:43

Ministarstvo pravosuđa istragom želi provjeriti je li unutar policije u Minneapolisu postojao obrazac "protuustavnog ili nezakonitog policijskog djelovanja", rekao je državni odvjetnik Merrick Garland

Dan nakon što je bivši policajac Derek Chauvin osuđen za ubojstvo Georgea Floyda pokrenuta je savezna istraga unutar policijske uprave u Minneapolisu.

Ministarstvo pravosuđa istragom želi provjeriti je li unutar policije u Minneapolisu postojao obrazac "protuustavnog ili nezakonitog policijskog djelovanja", rekao je državni odvjetnik Merrick Garland. Dodao je da će se napraviti sveobuhvatan pregled politika policijske uprave, obuke, nadzora i istraga upotrebe sile".

Podsjetimo, bivši policajac u utorak je osuđen po svim točkama optužnice. Chauvin je snimljen kako drži nogu na vratu Afroamerikanca Georgea Floyda više od devet minuta tijekom uhićenja u svibnju 2020. Floyd je proglašen mrtvim sat vremena kasnije. Snimke tog uhićenja izazvale su prosvjede širom zemlje i pozive na reformu policije.

>> VIDEO Objavljene snimke policijske brutalnosti: Ubili su ga, George Floyd nije se opirao uhićenju!

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
17:45 21.04.2021.

Ovo je kraj reda i početak anarhije!!! A sve zboj jednog crnog kriminalca!!!

CA
cavecanem
18:06 21.04.2021.

U Pekingu ili Beijingu kako god vam drago, se sigurno vesele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije