Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sindikat preporod

Pokrenuta online peticija protiv povratka učenika u školu, u nekoliko sati gotovo 2000 potpisnika

Zagreb: Nastava preko virtualnih učionica na HRT 4
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/7
05.05.2020.
u 13:34

Podrška inicijativi za povlačenje odluke stigla je od brojnih građana, napose roditelja, baka i djedova te učitelja i nastavnika

Sindikat Preporod pokrenuo je potpisivanje online peticije kojom traže povlačenje odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o povratku učenika razredne nastave od 11. svibnja u škole.

Preporod u priopćenju ističe da je suočen s brojnim negodovanjima i osudama odluke Nacionalnog stožera o povratku učenika od 11. svibnja u škole, a još i više preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja o načinima kako se ta odluka misli provesti.

Naglašavaju da je podrška inicijativi za povlačenje odluke stigla od brojnih građana, napose roditelja, baka i djedova te učitelja i nastavnika koji se ne slažu sa zamišljenim načinom povratka dijela učenika u učionice i dijela radnika na posao.

U Preporodu smatraju da, ako u školama postoje uvjeti za normalno odvijanje nastave, onda na nastavu trebaju ići svi učenici. U slučaju nemogućnosti stvaranja sigurnih uvjeta svim je učenicima, kao i do sada, mjesto kod kuće odakle će nastavu nastaviti pratiti na daljinu.

Navode kako je peticiju u svega nekoliko sati potpisalo gotovo 2000 potpisnika, što ukazuje na velik interes za iskazivanje nezadovoljstva nepromišljenom i štetnom odlukom.

Kako za prikupljanje potpisa nema previše vremena, jer bi potpisivanje online peticije trebalo završiti do kraja tjedna, Preporod poziva sve zainteresirane da se što prije odazovu potpisivanju, poručio je predsjednik sindikata Željko Stipić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije