Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazali poslušnost

Pokrenuta istraga i određen pritvor za pripadnike Crvenih beretki

đinđic
EPA
23.09.2011.
u 08:52

Četvorka je osumnjičena za sudjelovanje i organiziranje pobune koja je bila uvertira u ubojstvo Zorana Đinđića.

Nakon sedmosatnog ispitivanja koje je trajalo do ponoći, istražni sudac donio je rješenja o određivanju pritvora i pokretanju istrage protiv nekadašnjeg načelnika za sigurnost jedinice za specijalne operacije poznate kao Crvene beretke, a sada pripadnika srbijanske sigurnosne agencije BIA Veselina Lečića, pripadnike Žandarmerije Miće Petrakovića i Protuterorističke jedinice Vladimira Potića te umirovljenog specijalca Dragoslava Krsmanovića, javlja agencija Tanjug.

Četvorka je osumnjičena za sudjelovanje i organiziranje pobune Crvenih beretki, koje su pod nadzorom sigurnosnih službi Srbije i sudjelovale su u borbama u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu, u studenom 2001. godine, a pobuna je bila uvertira u ubojstvo srbijanskog demokratskog premijera Zorana Đinđića u proljeće 2003. godine.

Istraga će biti provedena i protiv nekadašnjih zapovjednika JSO Milorada Ulemeka Legije, Duška Maričića Gumara i Zvezdana Jovanovića, koji služe višegodišnje kazne u zatvoru gdje će biti naknadno saslušani.

Organizatorima oružane pobune prijeti kazna od najmanje pet do 20 godina zatvora, a sudionicima od tri do 15 godina zatvora. Tužiteljstvo ih tereti jer su "organizirali pobunu postrojbe koja je otkazala poslušnost i prekinula sve veze sa zapovjedništvom, blokirala bazu u Kuli, ispostavili zahtjeve za smjenu ministra unutarnjih poslova, načelnika Resora državne sigurnosti i njegova zamjenika".

Komentara 3

OB
-obrisani-
13:03 23.09.2011.

\"bre\" koliko vremena im je trebalo za to?????????????????????

BU
bubica5
15:41 23.09.2011.

koliko puta ce te pokretati istragu. Dosadni ste sa tim Izdajnikom koji je iz Budimpeste podrzavao bombardovanje Srbije

PO
poirot
19:05 23.09.2011.

Eh da je samo on bio izdajnik, i uostalom šta više znači ta reč? Zveknula ga je bratija iz čisto mafijaških razloga. Hteo nalickani da prevesla likove koji su imali stotinu likvidacija iza sebe što ličnih što u organizaciji. Za njega je dobro rekao nesretni Pukanić da se prekombinovao. Kombinovao se sa svim i svakim dok nije dobio od svoje bratije po zasluzi. Oni su ga doveli na vlast oni su ga i roknuli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije