Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBITELJ MOLI POMOĆ

Pokrenuta akcija za malenu Luciju: Traži se donator koštane srži, u Vinkovcima moguće testiranje

Foto: Privatna arhiva
1/2
30.01.2021.
u 12:18

Kako se navodi preostalo je još šest do osam tjedana do transplantacije za naći donora tako da se pozivaju svi koji su zdravi, bez nekih kroničnih bolesti, u starosti od 18 do 40 godina da se registriraju i pomognu da se Lucija sretno vrati kući.

U utorak, 2. veljače, u prostorijama Crvenoga križa Vinkovci će biti organizirano dobrovoljno darivanje krvi u sklopu kojega će svim ljudima dobre volje biti omogućeno registrirati se kao dobrovoljni donori koštane srži. Dio je to akcije u okviru koje se pokušava pronaći donor koštane srži za potrebe liječenje Lucije Šuvaković iz Vinkovaca.

Lucija je učenica 1. razreda Osnovne škole Josipa Kozarca koja boluje od leukemije i već dva mjeseca nalazi se na liječenju u Zagrebu. Na žalost ovoj hrabroj djevojčici kemoterapija više ne može pomoći te joj je neophodna transplantacija koštane srži. S ciljem pronalaska donora majka Lidija, inače nastavnica njemačkog jezika, odlučila je uputiti apel svim ljudima dobre volje kako bi njezina Lucija ponovno s osmijehom dočekivala dan te ponovno veselo trčala njihovim domom i živjela život kao zdrava i jaka djevojčica.

Dobrovoljno darivanje biti će organizirano u vremenu od 14 do 19 sati. Kako se navodi preostalo je još šest do osam tjedana do transplantacije za naći donora tako da se pozivaju svi koji su zdravi, bez nekih kroničnih bolesti, u starosti od 18 do 40 godina da se registriraju i pomognu da se Lucija sretno vrati kući.

Zbog epidemioloških mjera potrebno je nazvati Crveni križ na broj telefona 032/332 523 i dogovoriti termin za utorak. Očekuje se kako će Vinkovčani još jednom pokazati svoje veliko srce i tako pomoći da ova hrabra djevojčica ozdravi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije