Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napadači ubijeni

Pokolj u ruskoj bazi: 11 mrtvih i 15 ranjenih. 'To je teroristički napad'

Military hardware moves across Belgorod Region, Russia
Foto: Anton Vergun/NEWSCOM
1/2
15.10.2022.
u 22:04

Ministarstvo je incident nazvalo terorističkim napadom, piše APnews.

Dva vojnika volontera u subotu su otvorila vatru na suborce u ruskoj vojnoj bazi u Belgorodu, nedaleko od granice s Ukrajinom. Ubijeno je 11 a ranjeno 15 vojnika prije nego su napadači ubijeni, izjavilo je rusko ministarstvo obrane.

Dva volontera iz 'neimenovane države bivšeg SSSR-a' počela su pucati po drugim vojnicima za vrijeme vježbe ciljanja. Ministarstvo je incident nazvalo terorističkim napadom, piše APnews

VIDEO Pokolj u ruskoj bazi: 11 mrtvih i 15 ranjenih. 'To je teroristički napad'

Do napada je došlo nakon žurne mobilizacije koju je naredio Vladimir Putin. Iako je taj potez pokrenuo brojne prosvjede i natjerao stotine tisuća Rusa da napuste zemlju, Putin je izjavio da se odazvalo 220.000 rezervista, od ciljanih 300.000.

Rečeno kako će samo oni koji su odslužili vojni rok biti pozvani u vojsku no grupe aktivista javljaju da vojni dužnosnici okupljaju ljude bez ikakvog vojnog iskustva. Na društvenim su se mrežama pojavile i snimke novih vojnika koji su bili prisiljeni spavati na podovima, a na prve linije su poslani s hrđavim oružjem.

Vlasti su priznale da je mobilizacija bila loše organizirana i obećale popraviti situaciju.

 

Komentara 38

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
22:14 15.10.2022.

Jevrem doci ce i taj dan kada vi preko vise kod nas nebudete mogli komentirat. Najlakse je to,izklucit internet. Cekam taj dan da mi Hrvati medusobno mozemo normalno komunicirat ,bez lazi i propagande Srbije.Sve ce doci onda na svoje.

BR
Brandfackel2
22:15 15.10.2022.

Rado Rus ide u vojnike... Dva ga vuku, a trojica tuku.... Ahahahaha....

VA
vapor
22:51 15.10.2022.

Najjače mi je kad se cigići s istoka uguravaju na ove portale iako redovito budu popljuvani. Evo još jednom: Pljuc!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije