Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pokajnik rekao da je Berlusconi povezan s mafijaškim bombama

berlusconi
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
04.12.2009.
u 20:06

Talijanskog predsjednika vlade svjedok pokajnik Gaspare Spatuzza na procesu u Torinu povezao je s mafijaškim bombaškim napadima iz 1993. godine

Bio je to crni petak za talijanskog premijera Silvija Berlusconija. U Milanu mu je trebalo biti nastavljeno suđenje za korupcijski skandal, ali se Berlusconi nije pojavio u sudnici, a na protumafijaškom procesu u Torinu svjedok pokajnik, bivši mafijaš Gaspare Spatuzza, povezao je Berlusconija s mafijaškim bombaškim napadima iz 1993. godine! Svjedok je kazao da se mafijaški kum, osuđen zbog napada iz 1993. godine, hvalio kako ima veze s Berlusconijem, tada “samo” medijskim mogulom.
– Mafijaški boss Giuseppe Graviano rekao mi je 1994. da smo postigli sve što smo naumili zahvaljujući važnim ljudima koji su nam pomogli – rekao je Spatuzza.


“Čovjek s Canalea 5”
– Spomenuo je dva imena, a Berlusconija je nazvao “čovjekom s Canalea 5” – dodao je pokajnik.
Berlusconi nije službeno povezan s tim slučajem i ranije je odbio dokaze koje je Spatuzza iznio tužiteljima kao “neutemeljene”.
Konzervativni 73-godišnji premijer i medijski mogul kaže da pristrani sudovi donose lažne optužbe kako bi pokušali srušiti 19-mjesečnu vladu, njegovu treću od 1994. godine, i napasti njegovo medijsko carstvo.

U milanskoj su, pak, sudnici jučer čekali na Berlusconija zbog nastavka procesa u vezi s optužbom da je sa 600 tisuća dolara podmitio svojega bivšeg britanskog odvjetnika Davida Millsa kako bi lažno svjedočio o “offshore” ulaganjima Berlusconijeva financijskog carstva Fininvesta, potkraj 1990-ih. Mills je 2008. u tom predmetu osuđen na četiri i pol godine zatvora. Budući da je Berlusconiju u međuvremenu ukinut imunitet, suđenje se jučer moglo nastaviti, ali njegovi odvjetnici kazali su da je njihov klijent ponovno spriječen i da bi  mogao doći pred sud 13. ili 27. veljače. Inače, suci su već prije prihvaćali argumente odvjetnika da Berlusconi nije došao na sud zbog sjednice vlade u Rimu. Isto tako, prihvatili su datume koje su im ponudili odvjetnici.


Često je “spriječen”
Podsjetimo, protiv kontroverznog predsjednika talijanske vlade, kojeg u posljednje vrijeme sustiže afera za aferom, vodi se još jedan sudski proces, i to zbog utaje poreza i krivotvorenja isprava pri kupnji i prodaji televizijskih prava svoje tvrtke Mediaset 16. Tamo se Berlusconi u studenom “izvukao” sudjelovanjem  na summitu FAO-a u Rimu, pa je sljedeća rasprava sazvana za 18. siječnja.

Ključne riječi

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
21:44 04.12.2009.

Pokajnik = policisko sudski plačenik podplačeni \"svjedok\" koji pjeva što god zažele što god mu vele; rekao da je Berlusconi povezan s mafijaškim bombama i da je jahao na metli kao vještica !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije