Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestala 2007. godine

Pojavili se novi dokazi u slučaju Madeleine McCann: 'Optimističan sam da ćemo riješiti slučaj'

Obljetnica nestanka Madeleine McCann
Foto: Press Association/Pixsell
1/12
13.05.2021.
u 11:33

Njemačka je policija navela kako ima "konkretne dokaze" da je Brueckner ubio Madeleine. Istražitelji se nadaju da će ga moći optužiti do kraja ljeta.

Policija koja istražuje slučaj Madeleine McCann dobila je nove dokaze protiv prvoosumnjičenog Christiana Bruecknera (44). Brueckner se nalazi u zatvoru u Njemačkoj, a tamošnje su ga vlasti prošlog lipnja identificirale kao odgovornog za otmicu djevojčice 2007. godine.

- Još uvijek gradimo slučaj i detalje ćemo uskoro podijeliti sa osumnjičenim i njegovim odvjetnikom. Ne mogu otkriti vrstu dokaza koje smo dobili, nisu forenzički, ali to su novi posredni dokazi koji nalažu da je on odgovoran, kazao je njemački tužitelj Hans Christian Wolters za The Sun.

Njemačka je policija navela kako ima "konkretne dokaze" da je Brueckner ubio Madeleine. Istražitelji se nadaju da će ga moći optužiti do kraja ljeta. 

Ključni svjedok trebao je u siječnju s policijom biti dio rekonstrukcije događaja u Praia da Luzu iz kojeg je Madeleine nestala. Operacija je odgođena zbog koronavirusa, no njezino se provođenja i dalje planira. 

Obljetnica nestanka Madeleine McCann
1/9

- Budući da ovisimo o pomoći drugih zemalja, posebno Portugala, istrage nažalost traju dulje nego u drugim postupcima u kojima se vode samo u Njemačkoj, kazao je Wolters te zaključio: "Optimističan sam da ćemo riješiti ovaj slučaj". 

Christian Brueckner služi sedam godina za silovanje 72-godišnje Amerikanke u Praia da Luzu 2005. godine. Madeleine je nestala dvije godine kasnije iz apartmana u Algarveu u kojem je boravila s roditeljima Kate i Gerry. Tada je imala tri godine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije