Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
duža čekanja

Pojačana kontrola na granicama. Evo što HAK savjetuje

Granica BiH
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
05.04.2017.
u 11:10

Granična policija detaljno će provjeravati svaku putnu ispravu i to od svih osoba koje prelaze granicu.

Dosad su granične kontrole bile brze i jednostavnije, no od kraja sljedećeg tjedna očekuju nas vrlo detaljne provjere u raznim bazama podataka jer će od 7. travnja u primjeni biti sustavne granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze na svim granicama Europske unije gdje se provode granične kontrole, uključujući i nad građanima Europske unije, izvijestio je u srijedu Hrvatski auto-klub (HAK). 

Iz HAK-a objašnjavaju da će granična policija detaljno provjeravati svaku putnu ispravu i to svih osoba koje prelaze granicu, a zbog ovakve provjere, vrijeme trajanja granične kontrole na graničnim prijelazima bit će produženo.  

Duža čekanja na obavljanje granične kontrole mogu se očekivati osobito tijekom blagdanapraznika i turističke sezone. Kako bismo izbjegli neugodnosti i probleme na granicama, iz HAK-a savjetuju građane da provjere sve dokumente, osobito ako su tijekom protekle dvije godine bili ukradeni, izgubljeni ili poništeni i da provjere vrijede li putni dokumenti (osobna iskaznica ili putovnica). Prije putovanja treba provjeriti stanje na graničnim prijelazima (www.hak.hr) i izabrati granične prijelaze na kojima je manja gužva ili putovati u vrijeme kad se ne očekuje gužva. HAK savjetuje i da se izbjegava putovanje tijekom vikenda, a građanima da budu strpljivi i slijede upute granične policije.

Iako će policija na graničnim prijelazima između članica EU s obje strane osigurati dovoljan broj policijskih službenika za obavljanje granične kontrole i provođenje sustavnih provjera, pretpostavlja se da neće biti moguće izbjeći dulja čekanja, zbog čega molimo za razumijevanje i strpljenje, poručuju iz HAK-a .

>> Putujete li u Sloveniju? Policija ima važnu obavijest

>> Jeftinije autoškole su neizvjesne, a njihove kontrole treba pojačati

Ključne riječi

Komentara 2

PE
pep
09:25 06.04.2017.

Javljajte barem svakih dva sata, preko radio stanica, kakva je prohodnost na granicnim prelazima.

VL
????
13:13 08.04.2017.

koja svrha njihovih savjeta kad iza 21:30 a prije 6:30 nema nikakvih prometnih vijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije