Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI I STRANI DRŽAVLJANI

Pojačan paket mjera: Uvjeti za ulazak u Hrvatsku sada još stoži

Pojačana kontrola na graničnom prijelazu Bregana zbog koronavirusa
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/16
15.03.2020.
u 17:11

Hrvatske vlasti u nedjelju su zbog epidemije koronavirusa na gotovo cijelu Europu proširile krug zemalja iz kojih će se nakon ulaska u Hrvatsku morati u samoizolaciju na 14 dana, priopćio je MVEP, naglasivši da se mjera jednako odnosi na hrvatske i strane državljane

U samoizolaciju će sada, među ostalima, morati svi ljudi koji stižu iz Slovenije, Austrije, Švicarske, Španjolske, Nizozemske, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske, Albanije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade. 

Cijeli popis, na kojem zasad nisu, na primjer, Belgija, Srbija i BiH, može se vidjeti na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Državljani Italije, Irana, te stanovnici kineske pokrajine Hubei, njemačkog okruga Heinsberg i dijelova Južne Koreje po ulasku u Hrvatsku moraju u četrnaestodnevnu karantenu

Pojačana kontrola na graničnom prijelazu Bregana zbog koronavirusa
1/15

Radi se o odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koji je u nedjelju pojačao paket mjera za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa. 

Odluka dolazi pošto je većina europskih zemalja uvela stroža ograničenja kretanja u borbi s ovom pandemijom.

VIDEO Pojačana kontrola na graničnom prijelazu Bregana zbog koronavirusa

 

Komentara 4

Avatar neidemdalje
neidemdalje
17:41 15.03.2020.

sve je to kasno a što se tiče BiH ovo je hdz-ova veleizdaja zbog njihovih izbora...

SO
Sir Oliver
18:34 15.03.2020.

Sa ovim prisilnom drzavnom izolacijom, koju provode na granicama, a koju od milja nazivaju samoizolacija, HR drzava se upravo oprostila od turisticke sezone! Obzirom da turizam cini 20% HR drzavnog proracuna, jako me interesira odakle ce ministar Maric namaknuti 88 mlrd € od propale sezone!

Avatar ZaobilazimKomunjare
ZaobilazimKomunjare
17:37 15.03.2020.

Samoizolacija za ulazak iz Crne Gore koja nema ni jednog zaraženo, ali ne i za BiH gdje vrvi zaraza???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije