Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oko siriskoj područja

Pojačale se napetosti sa Zapadom, a Rusi najavili - pomorske vojne vježbe

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
30.08.2018.
u 12:40

Ministarstvo pojašnjava da se radi o protuzrakoplovnim, protupodmorničkim i protuminskim aktivnostima

Rusko ministarstvo obrane u četvrtak je objavilo da će od 1. do 8 rujna održati pomorske vojne vježbe u Sredozemlju, prenosi Reuters pozivajući se na rusku agenciju TASS.

U vojnim vježbama sudjelovati će 25 plovila i 30 zrakoplova, a ministarstvo pojašnjava da se radi o protuzrakoplovnim, protupodmorničkim i protuminskim aktivnostima.

Vojna vježba će se održati usred pojačanih napetosti između Rusije i Zapada oko sirijskog područja Idliba koje je pod kontrolom pobunjenika. Iz dobro upućenog izvora se doznaje da sirijski predsjednik Bašar al-Asad, koji uživa snažnu potporu Rusije, priprema ofenzivu na to posljednje pobunjeničko utočište u zemlji.

VIDEO Ovo su oružja koja se proizvode u Hrvatskoj

Komentara 1

BR
budimo_realni_
13:29 30.08.2018.

" Iz dobro upućenog izvora se doznaje da sirijski predsjednik Bašar al-Asad, koji uživa snažnu potporu Rusije, priprema ofenzivu na to posljednje pobunjeničko utočište u zemlji." Zar je vama potreban "dobro upućen izvor" da dođete do zaključka da se spremaa ofenziva koja ima za cilj oslobođenje Idliba;posljednjeg džihadističkog rezervata na području Sirije. Pa već mjesec dana, od oslobođenja juga Sirije, SAA prebacuje ogromne količine ljudstva i tehnike na prve linije. Akcija bi mogla započeti svakog trenutka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije