Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
selnica

Pojačajte nam signal ili više nećemo plaćati pristojbu za TV

'02.09.2010., Selnica- Mjestani Selnice imaju problema s tv signalom. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
06.09.2010.
u 14:20

Unatoč skupljim digitalnim prijamnicima i jačim antenama slika im se stalno "smrzava". Načelnik tvrdi da 70 posto općine ima taj problem

– Od kad je digitalnog signala, uopće ne možemo gledati hrvatske programe. Novu TV i RTL ne plaćamo, ali ne znam zašto plaćam pretplatu HRT-u! Čak sam kod uvođenja kupila skuplji digitalni prijamnik, od 400 kuna, ali ni on mi ne pomaže – ogorčena je Snježana Pavić iz Selnice.

Žale se i brojni drugi mještani. – Dok su oblaci, vjetar i kiša, onda je čista nula! A i kad su normalni uvjeti, signal se uglavnom gubi. Tri mjeseca se žalimo, ali ništa – kažu Augustin Oletić i Julijana Pajvot.

Satelitska (ni)je rješenje

– Na večer ne mogu pogledati ni Dnevnik, najvažniju informativnu emisiju – dodaje Branko Biškup, iz susjednog Gornjeg Zebanca. Nazivaju HRT, a pomoć su tražili i od načelnika Anđelka Kovačića, koji kaže da problema imaju sve gornjomeđimurske općine te da u njima pokrivenost nije veća od 40 do 50 posto. Uputio je dopis HRT-u u kojem traži da se provjeri kvaliteta digitalnog TV programa. Odgovoreno mu je iz Odašiljača i veza, sestrinske tvrtke HRT-a, u državnom vlasništvu. "U digitalnoj regiji D3, koja obuhvaća i Međimurje, pokriveno je oko 94,8 posto stanovništva. No taj postotak nemaju sve općine i naselja. Neke, poput općine Selnica, imaju manji. U Selnici slab prijam imaju manji dio kućanstava i to zbog brdovitog terena. Satelitski prijam je rješenje jer za sad nije planirano proširenje zemaljske mreže, odnosno ne planiraju se nove lokacije", piše u odgovoru, koji je potpisao Tigran Vržina, direktor sektora Inženjering.

Potpisivat će peticiju

– To nije točno. Općinski djelatnici i ja prošli smo teren. Čak 70 posto općine Selnica nema zadovoljavajući signal. To se najviše osjeti u G. i D. Zebancu, dijelu Selnice, Bukovcu, Praporčanu, Zaveščaku i Merhatovcu – kaže Kovačić te dodaje da su mu u Odašiljačima i vezama rekli i da signal ometaju austrijski i slovenski signali. No to su, smatra, trebali sami riješiti prije digitalizacije. Selničanima smeta i to što im se sugerira da uzmu satelitsku. – To je dodatno ulaganje. Zašto bismo uzimali satelitsku ako ne želimo! – poručuju. Ako se za mjesec dana problem ne riješi, svi će potpisati peticiju tražeći da se ukine pristojba HRT-u na tom području.

Komentara 4

DO
Dolby58
14:03 09.09.2010.

Nije mi jasna jedna stvar, na bregu manje 1 km od Selnice postoji digitalni odašiljač i od tam nema signala?

KR
Kronika
20:29 07.09.2010.

Kaj vam treba televizija. Dojdite k nam vu Sveti Martin poslušat Makovca kaj trabunja bedastoće.

DA
darko9
06:58 09.09.2010.

podnesite tužbu protiv hrt i prestanite plačati hrt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije