Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Otpor tijekom uhićenja'

Pogranični čuvari ubili migranta koji je iz Turske pokušao ući u Bugarsku

Bugarska
Foto: Reuters/PIXSELL
16.10.2015.
u 11:30

– Jedan od službenika ispalio je hice upozorenja i prema njegovim riječima jedan od migranata ranjen je metkom koji se odbio te je poslije preminuo – rekao je Georgi Kostov iz bugarskog ministarstva unutarnjih poslova

Bugarski pogranični čuvari ubili su migranta koji je iz Turske pokušao ući u Bugarsku, javlja Sky News.

O incidentu je izvijestio dužnosnik bugarskog ministarstva unutarnjih poslova koji je kazao da je muškarac putovao s velikim brojem ljudi iz Afganistana kada je upucan u blizini grada Sredetsa te da je umro na putu do bolnice.

– Ophodnja naših pograničnih snaga i policije u tom području naišla je na 50 prekršitelja koji su ilegalno ušli u zemlju, rekao je Georgi Kostov za državni radio.

– Pružali su otpor tijekom uhićenja. Jedan od službenika ispalio je hice upozorenja i, prema njegovim riječima, jedan od migranata ranjen je metkom koji se odbio te je poslije preminuo – dodao je.

Ostatak grupe u kojoj je bio ubijeni muškarac je priveden. Riječ je osobama između 20 i 30 godina starosti. 

Incident se istražuje, javlja Reuters. Nakon što je čuo vijest o pucnjavi, bugarski premijer Boiko Borisov napustio je summit EU o izbjeglicama u Bruxellesu. 

UNHCR je osudio upotrebu sile protiv migranata i pozvao Bugarsku da transparentno i temeljito istraži incident.

>> Kamp na jugu Turske: Tko ima novca odlazi, tko nema ostaje 

>> Orban Milanoviću: Mađarska i Češka neće slati svoje vojnike na hrvatsku granicu 

>> U obračunu slučajno ubijen 17-godišnji migrant, potonuo još jedan brod s izbjeglicama

Komentara 13

L3
luka_37
13:06 16.10.2015.

Još jedna čestitka Bugarima...toj g...d jedino i poznaje metak u cijevi...a ne da teroriziraju cijelu EU ne poštujući zakone...

Avatar Abcd....
Abcd....
13:04 16.10.2015.

Cestitke bugarskoj policiji.

L3
luka_37
15:10 16.10.2015.

I gospodo novinari ne zovite ih ni emigrantima niti izbjeglicama već hordom neciviliziranih islamista koji nasilničkim ponašanjem i odnosom krše zakone niza europskih zemalja...jer kako drugačije protumačiti opiranje hapšenju prilikom nelegalnog pokušaja prelaska granice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije