Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadnji sati života

Pogledajte u kakvim ćelijama žive osuđenici na smrt

Ćelija u kojim žive osuđenici na smrt (1)
Foto: ACLU
1/5
24.07.2013.
u 15:52

Ćelije u koje su smješteni osuđenici na smrt veličine su parkirnog mjesta, a WC školjke su im od kreveta udaljene nekoliko centimetara.

Američki savez za civilne slobode u svom posljednjem izvješću objavio je fotografije ćelija u kojima žive zatvorenici osuđeni na smrtne kazne u Teksasu.

Većina američkih zatvorenika sa smrtnim kaznama živi u malenim ćelijama u kojima provode između 22 i 24 sata na dan. Tijekom dana uglavnom uopće nemaju fizičkog kontakta s drugim osobama, kao ni danjeg svjetla. Takve depresivne uvjete Američki savez za civilne slobode (ACLU) naziva ''smrt prije umiranja'', piše Business Insider.

Ćelije u koje su smješteni osuđenici na smrt veličine su parkirnog mjesta, a WC školjke su im od kreveta udaljene nekoliko centimetara. Ako nisu u ćeliji, zatvorenici vrijeme provode u kavezima smještenima u dvorištu i to samo na sat vremena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije