Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrinjavajuće

Pogledajte što se dogodilo s havajskim otokom nakon snažnog uragana

otok
Foto: Screenshot
25.10.2018.
u 12:58

Otok East Island nestao je nakon uragana Walake koji je po područje pogodio početkom listopada, a šokantne fotografije pokazuju razmjere udara

Cijeli otok havajskog arhipelaga u Tihom oceanu nestao je doslovno preko noći.

Otok East Island nestao je nakon uragana Walake koji je po područje pogodio početkom listopada, a šokantne fotografije pokazuju razmjere udara.

Ovaj otok inače je stanište ugrožene havajske morske medvjedice i zelene morske kornjače pa znanstvenici strahuju što će se dogoditi s tim vrstama s obzirom na to da je kornjača ondje polagala jaja.

Šokantne snimke iz zraka pokazuju što je od otoka ostalo.

– Bio sam zbilja šokiran u tom trenutku. Pomislio sam 'moj Bože, nestao je…' To je samo još jedna pukotina u zidu koji nazivamo raznoliki ekosustav ovog planeta, a koji se prilično brzo ruši. Otok je bio star oko dvije tisuće godina i bili smo ondje u srpnju pa mi je teško palo što je sad posve izgubljen – rekao je Chip Fletcher, znanstvenik i profesor na Sveučilištu Hawaii.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
20:47 25.10.2018.

Ovo je od zivotne vaznosti za hrvatsku i hrvate, pogotovu za Smokovic, Zemunik Gornji, Nadin, Biljane, Polaca, Stankovci kao i cijeli potez sjeverne Dalmacije, zaleda Zadraa i Šibenika, Lika, Kordun i Banija.... ili Karlovac koji izvan centra izgleda kao zona sumraka. Unutrašnjost Hrvatske izgleda kao poslije atomskog rata. … a inace su hrvati poznati ko stari anglosaksonci pa im ovaj clanak dodje ko domace vijesti

NO
nogogaz
18:24 25.10.2018.

Grozno je pomislit da nekog dana moze nesto tako pogodit moju lipu dalmaciju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije