Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rad uspješnog autora

Pogledajte 3D umjetnost u snijegu: Ogromni astronaut smjestio se u Slavonski Brod

Slavonski Brod: Filip Mrvelj na Tvrđavi naslikao 3D sliku astronauta na snijegu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
23.01.2017.
u 15:05

Slika je veća od rukometnog igrališta i zasigurno je jedna od najvećih slika na snijegu ikada naslikana u Hrvatskoj

Filip Mrvelj, slikar i 3D street art umjetnik iz Slavonskog Broda kod Tvrđave Brod naslikao je impozantnu trodimenzionalnu sliku astronauta na snijegu. Slika je vrlo velikih dimenzija, veća je od rukometnog igrališta i zasigurno je jedna od najvećih slika na snijegu ikada naslikana u Hrvatskoj.

Trodimenzionalnu vizuru astronauta moguće je vidjeti tek pod strogo određenim kutom i to najbolje gledajući kroz objektiv fotoaparata. Slika je jutros osvanula na površini pokraj kazamata zapadne kurtine Tvrđave Brod. Unatoč dubokom snijegu posjetitelji su s vidikovca promatrali ovu zanimljivu atrakciju.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Mrvelj, jedini umjetnik koji se bavi 3D anamorfnom umjetnošću u Hrvatskoj, još je u srpnju razveselio Vukovarce 3D slikom drvenog mosta koja se nalazila na pješačkom mostu u gradu te predstavljala pravi vizualni izazov.

Umjetnik se, sada već godinama, bavi izradom kreativnih 3D iluzija kojima razbija monotoniju uobičajenih lokacija, intrigira prolaznike te uljepšava hrvatske gradove.

Može se pohvaliti da je autor najduže 3D slike na svijetu smještene u njegovu rodnom Slavonskom Brodu. Također stoji iza izrade najduže anamorfne slike na svijetu zbog koje je upisan u Guinnessovu knjigu rekorda.

>> Ovo je Zagi, fotograf – i da, on je Guliver koji “spava na zidu”

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije