Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Divljanje

Pogledajte potjeru za opasnim vozačem na A1

rampa
Željko Mršić/PIXSELL
03.03.2010.
u 12:08

Dvaput je probio rampu te jurio čak 180 km/h dok mu nije pukla guma. Nisu ga uspjela sustići ni tri vozila policijske ophodnje, ali ni jedan presretač.

Policija je jutros u 8.30 dobila dojavu mještana Starigrada pokraj Zadra da u automobilu marke VW jetta sjedi nepoznati muškarac i da se čudno ponaša te da mu je razbijeno vjetrobransko staklo. Kada je policija došla po muškarca, on je nagazio gas i započeo bjesomučnu jurnjavu prvo po državnoj cesti od Starigrada prema Masleničkom mostu, a kada je došao do okretišta Maslenica nije se zaustavio već je automobilom probio rampu, potvrdila nam je zadarska policija.

Kolikom je brzinom jurio potvrđuje i to što muškarca u automobilu nisu uspjela sustići ni tri vozila policijske ophodnje, ali ni jedan presretač. Jurili su ga do tunela Sveti Rok te potom obavijestili ličku policiju, a zatim i karlovačku policiju i Kobre.

Zadarskoj policiji još je uvijek nepoznato zašto muškarac upustio u jurnjavu autocestom.

Na čvorištu Maslenice razgovarali smo s očevicima događaja koji je započeo još noćas oko 3.30 sata ujutro.

Očevici: Pokušao je probiti rampu još u 3.30 sati
- Riječ je o jetti staroj oko dvije godine čiji je vozač udario svom snagom u rampu iz pravca Zadra još noćas oko 3.30. Ne znam je li mu tada stradalo vjetrobransko staklo, no sve se ponovilo jutros u 9.30 sati kada je isti vozač naletio brzinom od vjerojatno stotinjak kilometara na sat iz pravca Starigrada i probio rampu. Za njim su odmah krenuli i policaci s nekoliko vozila. Bio je to strašan udarac koji su čuli svi na čvorištu i ostali šokirani - rekao nam je radnik čvorišta Maslenica Dragan J. dodajući kako poznaje vozača starog 30-ak godina i da je vozač inače s koprivničkog područja, a ima vikendicu u Selinama pokraj Starigrada.

Djelatnik, koji navodno poznaje vozača, rekao nam je kako ne vjeruje da je muškarac ukrao automobil i da misli da ga ima već oko dvije godine.

Nitko na čvorištu nije htio špekulirati o razlozima dvostukog probijanja rampe, tek su nam rekli kako bi ga, da vozač nije imao novca, pustili uz pisanu izjavu da će platiti sljedeći put.

Vozač na obradi u karlovačkoj policiji
Iz karlovačke su policije izvijestili kako su u 9.45 sati dobili dojavu zadarske policije da jetta juri autocestom. Od njih su pomoć zatražile lička policija i Kobre.

Ipak, muškarca u jurnjavi nije zaustavila niti jedna policijska uprava već puknuta guma. Naime, pri izlasku iz tunela Mala Kapela u smjeru Zagreba vozač je udario u usmjerivač prometa i probušio gumu pa je tristotinjak metara kasnije morao stati. Tada je karlovačka policija došla na mjesto događaja, sklonila automobil s ceste te uhitila vozača koji je sada na obradi.

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o 32-godišnjem muškarcu, duševnom bolesniku iz Đurđevca, koji je upravljao automobilom koprivničkih registracija.

- U 10.15 sati dobili smo dojavu prometnih policajaca da autocestom od čvora Maslenice prema Zagrebu vozač vozi velikom brzinom. HAK je ostale vozače informirao putem radija, a prometna policija i HAC nastavili su s postupanjem te upozoravali vozače da budu oprezniji jer opasni vozač vozi velikom brzinom pa se na autocesti odvija policijska intervencija - rekao nam je Andrej Prosoli iz HAK-a.

Komentara 32

Avatar sultan46
sultan46
17:46 03.03.2010.

cuj ovo nisu ga mogli stici sa 3 auta,,,sigurno su bili ubjedjeni da su sa 3 auta brzi nego sa jednim,,ahhaha

LA
Laura Anny
20:22 03.03.2010.

Ali ne mogu da razumijem o kojoj se to brzini radi da ga tri policijska auta nisu stigla. Mislim da je stvar u tome, policajci koji su vozili nisu imali petlje da voze tom brzinom kojom je on vozio. Mislim da je posao posao i kad se treba voziti brzo, onda se vozi.

PA
Pajdo
13:39 03.03.2010.

Sigurno je Cacic bio u blizini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije