Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRES

Pogledajte novu emisiju 'U ordinaciji': Kako se sa stresom nose liječnici, pacijenti i znanstvenici

U ordinaciji
11.03.2021.
u 08:56

Dr. Brkljačić i dr. Žic, kao članovi multidisciplinarnog tima za karcinom dojke KB-a Dubrava, progovorili su o svojoj svakodnevnoj borbi s teškim dijagnozama pacijenata, izazovima, lijepim i teškim trenucima...

Serijal U ordinaciji bilježi ozbiljne brojke u nepuna dva tjedna od launcha – prva emisija "Strah" pregledana je čak 150.000 puta, što samo potvrđuje zainteresiranost šire javnosti za tematiku mentalnog zdravlja.

U drugoj po redu emisiji "Stres" govori se o tome kako se sa stresom nose vrhunski liječnici, njihovi pacijenti, znanstvenici i terapeuti.

U emisiji gostuje prof. dr. sc. Boris Brkljačić, spec. radiolog, subspecijalist intervencijske radiologije i ultrazvuka te prof.dr.sc. Rado Žic, specijalist opće, plastične rekonstrukcijske i estetske kirurgije. Kao članovi multidisciplinarnog tima za karcinom dojke KB-a Dubrava, progovorili su o svojoj svakodnevnoj borbi s teškim dijagnozama pacijenata, izazovima, teškim ali i lijepim trenucima koje njihov posao donosi na dnevnoj osnovi. Pacijentica s iskustvom operiranog karcinoma dojke iznijela je svoju priču od trenutka kad joj je karcinom dijagnosticiran pa sve do postoperativnog nalaza.

 

Prof. dr. sc. Mirna Flögel-Mršić, hrvatska najcitiranija znanstvenica, pionirka je istraživanja o stresu koje je provodila 90-tih godina nakon Domovinskog rata. Ekipa ''U ordinaciji'' posjetila ju je u njenu domu u Sv. Križu Začretje i porazgovarala s njom o njenoj uzbudljivoj istraživačkoj karijeri i saznanjima. Psiholog i bivši olimpijac Igor Čerenšek uveo je Majdu Mikulandru u tajne opuštanja od stresa na seansi u jednom zagrebačkom parku, a Aleksandar Kovačević, majstor art terapije, pokazao je u studiju kako se potpuno opustiti dok pravite goblene.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije