Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karta Svijeta

Pogledajte kojeg su obrazovanja svi svjetski vođe

karta svijeta,obrazovanje
Foto: Reddit/mareyv
15.01.2014.
u 10:20

Većina svjetskih vođa diplomirala je pravo ili ekonomiju. Umjetničku diplomu posjeduju samo albanski premijer i predsjednik Šri Lanke.

Htjeli biste postati čelnik države? Najviše šanse do osvojite predsjedničke izbore imaju oni koji su diplomirani pravo, politologiju ili ekonomiju. Vidljivo je to već na prvi pogled na kartu koju je izradio korisnik Reddita mareyv. On se potrudio kreirati kartu svijeta koja prikazuje vrstu obrazovanja predsjednika svake države.

Tako su Njemačka, Ukrajina i Mongolija obojene plavom, što znači da njihovi državnici posjeduju diplome iz prirodnih znanosti ili matematike. Najviše zemalja označeno je ružičastom bojom, što znači da su njihovi vođe diplomirali ekonomiju. Među njima su i Kanada, Turska, Portugal, Grčka, Švedska, Indija i Kina. Nešto manje označeno ih je smeđom – SAD, Argentina, Rusija, Španjolska i Hrvatska. Njihovi vođe diplomirani su pravnici.

Velika Britanija i Australija su sive. Ne znači to da su neutralne nego da njihovi premijeri posjeduju interdisciplinarno obrazovanje. Naime, David Cameron i Tony Abbott imaju diplomu iz filozofije, prava i politologije stečenu na Oxfordu. Umjetničku diplomu posjeduju samo albanski premijer i predsjednik Šri Lanke.

>>Preporuke Ministarstva - koja će zanimanja omogućiti brže zapošljavanje

Komentara 4

KR
krsniks
14:06 15.01.2014.

cudno je da nema nigdje neuropsihijatara. mnoge zemlje bi upravo neuropsihijatar trebao voditi, ukljucujuci i nasu.

IM
Immanuell
12:10 15.01.2014.

Upravo ste definirali uzroke većine svjetskih problema! Nakon ne znam ni sam koliko vremena kažem - svaka čast na članku! Ovo je vrlo bjelodan prikaz odakle problemi ponekad i predimenzionirani u svijetu! Pravnici i ekonomisti su moderna pošast svijeta i ljudskog roda. Djeluju prema uvriježenoj doktrini između redova naučenoj na većini obrazovnih institucija u svijetu, a ta je da su pravnici osnovni temelj zakonodavne politike, jer samo oni bez konzultacija s ostalim baznim strukama mogu dati formu nekakvog zakonskog djelovanja čime se uspostavlja red u društvu. E sad, što golema većina njih pojma nema kako svijet u stvari funkcionira i što nisu spremni da nekoga tko to zna pitaju o tome (oni su onako, pompozni, puni sebe), to nema veze, jel..... Te kad nastanu problemi u samoj bazi, krivi su Ivek i Štef..... Slična je stvar s ekonomistima, samo što je kod njih izučena doktrina da su oni već prema evociji vođe, jer nadziru i ciljano vode organizaciju, promidžbu i financije. To što su po prirodi strašno maliciozni, egocentrični, skloni dizanju u nebo kojekakvih gluposti koje su u svojoj osebujnoj pameti našli kao primjer "kako i ostali trebaju", što također apsolutno ne razumiju kako društvo i svijet uopće funkcioniraju, te što je prirodno i neprirodno, to isto kao i kod pravnika nema veze, jel..... Zajednička značajka ove dvije struke jest zastrašujuća sklonost površnosti, skorojevićevstvui jeftinom mainstreamu pod svaku cijenu. Izuzetak u priči su pravnici koji se zbilja organski žele baviti pravom (velika rijetkost) i ekonomisti financijaši. Svi ostali su bože pomozi! Još jednom, bravo za članak!

Avatar krumpirsky
krumpirsky
12:49 15.01.2014.

sve su to diplome za guzicu obrisat, a pogotovo ove kod nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije