Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBENI HELIKOPTERI

Pogledajte Kiowe u akciji: Piloti uvježbavaju program za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Foto: Screenshot
28.07.2017.
u 19:37

Na video snimci se vidi kako hrvatski piloti samostalno lete helikopterima.

Tijekom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti koji će se održati u subotu 5. kolovoza javnost će prvi put moći vidjeti helikoptere Kiowa u akciji. 

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iznad Zadra su u formaciji od tri Kiowa Warriorsa uvježbavali program. Na video snimci se vidi kako hrvatski piloti samostalno lete helikopterima.

OH-58D Kiowa Warrior jednomotorni je izvidničko-napadački helikopter namijenjen za protuoklopno djelovanje, blisku zračnu potporu, pratnju i zaštitu konvoja, korekciju i navođenje topničke precizne paljbe te borbu u urbanim područjima.

Hrvatskoj su dostavljene isključivo naoružane verzije OH-58D koje imaju nosače za vanjsko naoružanje s obje strane zrakoplova. Dostupno naoružanje su protutenkovske rakete AGM-114 ''Hellfire'', protuzračne rakete ''Stinger'', spremnici s nenavođenim raketama ''Hydra-70'' te 12,5 milimetarska strojnica.

1/9

Komentara 91

DU
Deleted user
20:45 28.07.2017.

dobra naslovnica, dosta ovdje velikosrbuje delija nek gledaju

Avatar Matija22
Matija22
20:41 28.07.2017.

to su helići još samo treba zamjeniti avione sa američkim f-16 da se prebacimo na najbolje američko naoružanje, pa poslije još kupiti Sikorsky UH-60 Black Hawk i zamjeniti stare transportne helikoptere i Hrvatska vojska će biti najbolje opremljena na jugoistoku Europe od svih zemalja

Avatar milidobrović
milidobrović
20:53 28.07.2017.

da imamo normalne susjede ovo moderno oružje bi nam bilo samo teret, kad iz srbije nestane slobinih i šešeljevih potrčkala koji su sad na vlasti onda može nastupiti detant, ovima ne vjerovati čak i da su neizmjerno slatkorječivi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije