Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlaji na Himalaji

Pogledajte kako se Mlikota i Božić pripremaju za uspon na najvišu svjetsku planinu

Mlikota i Božić
Foto: HPD Sv. Jure
1/14
14.01.2017.
u 14:20

Na ljeto se planiraju popeti na 6490 metara viosk himalajski vrh Mera Peak

Stipe Božić, Vedran Milkota i nekoliko članova Hrvatskom planinarskog društva Sveti Jure iz Zagvozda u subotu su započeli s pripremama za ekspediciju koju su nazvali Vlaji na Himalaji, na koju se spremaju ovoga ljeta. Oko 10 sati ujutro krenuli su iz Zagvozda, zaseoka Miličići prema najvišem vrhu Biokova, Svetom Juri koji je na 1762 metra nadmorske visine mora, a tijekom poslijepodneva su se i popeli na vrh. 

Na ljeto se planiraju popeti na 6490 metara viosk himalajski vrh Mera Peak. Stipi Božiću bit će to  26. put da se popeo na Himalaju, Vedranu Mlikoti drugi, a ostalima prvi. Stipe Božić u intervjuu koji nam je dao koncem prošle godine je izjavio kako ga veseli što s njim idu mlade snage, a Mlikota, već dokazani pustolov, s pripremama je davno započeo.

Uz penjanje po Bikovu, cijelog je ljeta biciklirao i nabijao kondiciju. Treba izdržati 22 dana svakodnevnog cjelodnevnog pješačenja.

>> Kao iz filmova: Snježna mećava bijesni na Biokovu

Komentara 3

Avatar Tom Tornado
Tom Tornado
14:48 14.01.2017.

Sretno i puno zadovoljstva.....uzivajte koliko mozete...

TB
taras.buljba
15:28 14.01.2017.

naprid momci do MountEverest

Avatar Hrvatska.Na.Balkanu
Hrvatska.Na.Balkanu
09:25 15.01.2017.

Povedite Tomsona,Rojsa i Bujaneca,da vas u komadu zamete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije