Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠATORSKA BOLNICA

Pogledajte kako je vojska u rekordnom roku složila kamp za prihvat pacijenata

Na parkiralištu KB Dubrava Hrvatska vojska montira mobilnu bolnicu za oboljele od koronavirusa
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/28
02.04.2020.
u 21:54

Hrvatska vojska i hrvatski narod zajedno u ratu, zajedno u miru, zajedno u izvanrednim situacijama

Hrvatska je vojska u samo 72 sata podigla šatorsku bolnicu na parkiralištu Kliničke bolnice Dubrava koja će se koristiti za prihvat pacijenata oboljelih od koronavirusa.

Kapacitet šatorske bolnice je 220 kreveta, a ukupno se sastoji od 25 šatora. U pripremi ovog kampa sudjelovalo je 200 hrvatskih vojnika.

Snimljen je video koji prikazuje cijeli proces izgradnje, a kroz njega je MORH poslao poruku kako su hrvatska vojska i hrvatski narod “zajedno u ratu, zajedno u miru, zajedno u izvanrednim situacijama“.

Video pogledajte u nastavku:

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar rubinet
rubinet
00:33 03.04.2020.

Bravo!

Avatar Jack Daniels
Jack Daniels
08:49 03.04.2020.

Ljudi moji, ovo je kamp ili logor za vojsku a ne "poljska bolnica".Takva bolnica je kompaktna , slozena od vise satora i cini po duzini jedan blok.Dva satora dolaze sa svake strane.Jedan je za labratorij a drugi za dezurno osoblje.Ulazii se jedne strane gdje je sas za oblacenje zastitne odjece, a na drugoj strani je izlaz i sas za skidanje kontaminirane odjece i , vrece za nju, i preparati za dekontaminacije.Sama "poljska bolnica" ima klim uredjaje, elektriku i vodu.Druga svar, nije sve u krevetima.Ako ta bolnica sluzi za reanimaciju, tu moraju biti i uredjai za reanimaciju .Da se zna da se za svaki lezaj "veze" i medicinsko osoblje ( 6 po pacijentu). Raditi u reanimaciji je specijalizacija i mogu reci da tog osoblja nema puno. Na primjer jedan kardiolog ne moze puno u reanimaciji ako nije kardiolog -reanimator.Zato decki posao je jako dobro izveden za vojsku ali nije za bolnicku upotrebu.

TR
tracy
07:23 03.04.2020.

Nepotrebno plasenje gradjanstva. Tko vam tu bude dosal? samo pod prisilom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije