Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi aktivni

Pogledajte kako je u Požegi obilježen Hrvatski olimpijski dan

Mali olimpijci (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/6
11.09.2013.
u 09:48

Hrvatski olimpijski odbor je 2007. godine pokrenuo program pod nazivom Hrvatski olimpijski dan kojem je cilj potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportom

Pred požeškom katedralom jučer su se okupili učenici Katoličke gimnazije i Katoličke osnovne škole kako sportskim programom obilježili Hrvatski olimpijski dan. Naime, Hrvatski olimpijski odbor je 2007. godine pokrenuo program pod nazivom Hrvatski olimpijski dan kojem je cilj potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportovima koji su im na raspolaganju u njihovim sredinama. Ovog puta učenici od prvog do trećeg razreda osnovne škole vozili su se na rolama i romobilima, učenici četvrtih i petih razreda pored rola i romobila vozili su se i na biciklima te na skateboardima dok su se gimnazijalci vozili samo na biciklima.

- Super je što se ovo danas organiziralo. Bilo je zabavno. Ja sam se vozila na rolama, a inače se volim voziti i na biciklu. Bavim se aktivno sportom, treniram rukomet i idem na ples. Bilo bi lijepo kad bi tako nešto bilo češće – kazala je Mia Ćorluka, učenica 5. razreda Katoličke osnovne škole. Marko Vujnović, prof. tjelesne kulture u Katoličkoj osnovnoj školi istaknuo je da je cilj organiziranja ovog dana da se ukaže djeci na važnost bavljenja sportom i fizičkom aktivnošću, ali da se djeca na ovaj način socijaliziraju i zbliže.

–Isto tako naučili smo nekim pravilima u prometu, kao što je važnost držanja razmaka te davanja prednosti – objasnio je prof. Vujnović.

Mario Raguž, prof. tjelesne kulture u Katoličkoj gimnaziji dodao je da su učenici rado prihvatili ovakav način sportske aktivnosti da te da su ih zbog toga 15 minuta duže pustili da se vozaju od predviđenog vremena. –Osim fizičke aktivnosti gimnazijalce smo pokušali upoznati s poviješću Hrvatskog olimpijskog odbora i simbolici bijele boje te im ukazati na važnost kretanja za zdravlje – poručio je prof. Raguž.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije