Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PACIFIČKA TURNEJA

Pogledajte kako je predsjednica Grabar-Kitarović dočekana na Novom Zelandu

Foto: screenshot/Facebook
19.08.2017.
u 12:37

Predsjednica je pozdravljena tradicionalnim maorskim pozdravom nosevima te je prisustvovala ceremoniji dobrodošlice i Haki, tradicionalnom ratnom plesu

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u subotu je stigla na Novi Zeland gdje se sastaje s premijerom te države Billom Englishom, predstavnicima vlasti i pripadnicima tamošnje hrvatske zajednice, prenosi novozelandska državna televizija TVNZ. 

Grabar-Kitarović je pozdravljena hongijem, tradicionalnim maorskim pozdravom nosevima, te je prisustvovala Powhiri ceremoniji dobrodošlice te skupine, kao i Haki, njihovom tradicionalnom ratnom plesu, piše TVNZ.

 

Susrela se s glavnom novozelandskom guvernerkom Patsy Reddy i drugim dužnosnicima. 

U razgovoru s guvernericom predsjednica je istaknula kako je ovim državnim posjetom potvrđeno ono što je već dobro poznato, da su Hrvatska i Novi Zeland dvije prijateljske države, iako udaljene miljama, vremenskim zonama, klimama pa i godišnjim dobima, priopćeno je iz Ureda predsjednice. 

Predsjednica je naglasila kako u odnosima dviju država značajnu ulogu ima hrvatska zajednica na Novom Zelandu koja broji više od stotinu tisuća ljudi i uživa veliki ugled.

Osim što ove godine Hrvatska i Novi Zeland obilježavaju 25 godina od uspostave diplomatskih odnosa, Grabar-Kitarović je spomenula kako se ove godine obilježava i 159. obljetnica dolaska prvih Hrvata na Novi Zeland.

Najviše njih došlo je iz Dalmacije koja je poznata po ribarstvu i vinarstvu, što upravo povezuje te dvije države, stoji u priopćenju. 

Tako su Hrvati došavši na Novi Zeland nastavili s velikim uspjehom razvijati znanja vezana uz ribarstvo, maslinarstvo i uzgoj vinove loze, podsjetila je predsjednica.

Grabar-Kitarović se u večernjim satima u Aucklandu susrela s hrvatskom zajednicom na Novom Zelandu, a u ponedjeljak se sastaje s premijerom Billom Englishom. 

Komentara 89

ST
stefj
12:50 19.08.2017.

Interesantno je koliko lijevi mediji napadaju predsjednicu, a ona je zapravo prva predsjednica koja radi na promociji Hrvatske i povezivanju s dijasporom. Naravno da pri tome radi i na svojoj promociji, no bez obzira na to, trudi se i ima neke koristi... Ako se sjetite Mesića i Josipovića ovo je nevjerojatna promjena. Već puno znači da se ne ide okolo i ne blati svoju državu, već to je veliki napredak... Ono što lijevi ne mogu nikako podnijeti, je to da je toliko malo potrebno da se napravi nešto pozitivno, što samo ukazuje na to koliko loši predsjednici su oni bili. Nevjerojatno loši...

Avatar Milokliz
Milokliz
13:00 19.08.2017.

Jel ima neko ljudoždersko pleme tamo? Zima je duga i hladna, moglo bi cijelo selo omastit' brk.

Avatar the_boss
the_boss
12:59 19.08.2017.

katolici iz Bosne nam trebaju, pogotovo za autobusno-glasacki turizam na svakim izborima.Posebno nam trebaju na predsjednickim izborima, jer bez Covica, Crkve, Brkica i 200 tisuca bosanskih glasova ja nikad ne bih bila predsjednicima.Bosno, hvala ti."(kraci izvadak iz intervjua)............trcala kao kucee oko Trampa, možda je dala Trampu da je uvati za pussy. Time ce BDP hrvatske skociti za 0,5%...Ima li kraja gafovima ove !??? Ovo vec prelazi u patologiju , bolest je uzela maha!!!...a tek namjesteni smiješak??? ....Ta bi se i na pogrebu smijala!!! .....Finu je kolekciju skupila - Erdogan , Vucic , Orban , Covic , Trump ... fali još Lukašenko i predsjednici Poljske i Sjeverne Koreje!!!...... Boli glava!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije