Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRETNA NOVA GODINA!

Pogledajte kako je Hrvatska na trgovima proslavila Novu godinu

nova godina (1)
Foto: PIXSELL
1/61
01.01.2012.
u 08:04

25.000 Zagrepčana Novu godinu dočekalo na Trgu, a 10.000 na Britancu. Trgovi su zapravo i ove godine diljem Hrvatske za mnoge građane bili prvi izbor za doček nove godine.

Tisuće Hrvata novu je 2012. godinu dočekalo na trgovima svojih gradova. Pogledajte u našoj galeriji kako je to izgledalo na najvećim organiziranim dočecima Nove godine po Hrvatskoj. Trgovi su i ove godine za mnoge građane bili prvi izbor, a tome je pogodovao i izostanak padalina i niskih temperatura, te glazbena ponuda u većini naših većih gradova.

U Zagrebu je održano čak i više dočeka na otvorenom. Na Trgu su nastupili Jacques Houdek, Crvneni koralji i New Gypsies. Veliku gužvu stvorili su i TBF-ovci svojim koncertom na Britanskom trgu, a slavilo se i na Griču uz popularne Kawasaki 3P, te na Zrinjevcu uz Zocione i evergrine.

Inače, u novogodišnjoj noći zagrebački policajci nisu imali niti jednu intervenciju zbog narušavanja javnog reda imira na glavnim zagrebačkim trgovima, gdje se okupilo 40-tak tisuća ljudi, 25.000 na Trgu bana Jelačića i 10.000 na Britancu.

Britanski trg krcatiji nego ikad - 10.000 na TBF-u!

Krcat kao nikada prije, Britanski trg je u subotu bio premalen za sve one koji su Novu godinu htjeli dočekati uz popularne hitove splitskog benda TBF. Ilicom nisu prometovali tramvaji, već rijeka ljudi, a u gužvi je bilo mnogo onih koji su žurili kako bi na vrijeme zauzeli pozicije i nesmetano pjevali “Veseljka”, “Nostalgičnu” ili “Smak svita”.

Uzavreloj glazbenoj atmosferi prepustili su se i stanari obližnjih zgrada koji su provirivali kroz svoje prozore i nazdravljali čašama. Cupkajući na mjestu, i stari i mladi su se pokušavali ugrijati, a štandovi s kuhanim vinom i rakijama bili su odlično posjećeni, no izgleda kako hladna noć i nauguravanje nisu smetali nikome, pa ni kućnim ljubimcima koji bi se priljubili uz svoje vlasnike čim bi čuli pucanj petarde. Čula se tek pokoja kritika na skupe cijene pića, a policija je intervenirala tek zbog nekoliko manjih incidenata povezanih s alkoholom.

Maja i Dubravka dugogodišnje su prijateljice i oduševljene su proslavom na Britancu.
- Nismo mislile da će biti toliko ljudi, a atmosfera je stvarno odlična. Uživamo i želimo da TBF-ovci sviraju do jutra!- složile su se.
TBF-ovci su svirku završili oko jedan poslije ponoći, a razdragana publika nije prestajala dizati ruke i pjevati uglas s pjevačem Mladenom Badovincem. Spektakularni vatromet na kratko je utihnuo masu koja se počela kretati prema Trgu bana Jelačića i Gradecu gdje se fešta nastavila do ranih jutarnjih sati. Novogodišnje čestitke frcale su sa svih strana, a nije nedostajalo ni ljubljenja i grljenja. Ako je suditi po ovogodišnjem dočeku, mnogi su u novu 2012. ušli optimistični i veseli, usprkos najavljenoj krizi i bolnim rezovima.

Tisuće građana dočekalo je 2012. godinu na na glavnim trgovima u Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu, Dubrovniku, Bjelovaru, Šibeniku, Zadru...

U Sisačko-moslavačkoj bez incidenata

U Sisačko-moslavačkoj županiji na otvorenom su tisuće ljudi dočekali Novu 2012. godinu u Sisku, Petrinji, Kutini i Novskoj. Hladna noć građane nije spriječila da uživaju u glazbi i vatrometu. Noć je, prema podacima iz policije, protekla mirno, nije bilo nikakvih incidenata s pirotehnikom, a dogodilo se tek nekoliko manjih prometnih nesreća s materijalnom štetom.

>> Gosti TopTermi Topusko mamurluk izliječili kupanjem

Vukovarci se zabavljali uz Kiću

Uz pjesmu i ples Vukovarci su ispratili staru i dočekali Novu 2012. godinu od koje očekuju da će biti bolja i uspješnija od godine na izmaku. Uz dočeke organizirane po obiteljskim domovima i kafićima najmasovniji doček i ove godine bio je na središnjem gradskom trgu gdje su okupljanje građane zabavljali Krunoslav Slabinac i bend Bosutski bećari. Uz dobru zabavu za okupljene na trgu organizirano je i besplatno kuhano vino kao i ponoćni vatromet.n Prvu novogodišnju čestitku građanima je uputio gradonačelnik Vukovara Željko Sabo poželjevši im puno uspjeha i sreće u narednoj godini.

Tradicionalna utrka u Varaždinu

Varaždinci su već tradicionalno u Novu godinu ušli startom 34. Novogodišnje utrke s glavnog gradskog trga u kojoj je sudjelovalo 143 trkača. Pobjedu kod atletičara odnio je Slovenac Vid Zevnik, dok je kod atletičarki najbolja bila Varaždinka Valentina Belović, postavivši ujedno i novi rekord staze. Na trgu su se inače okupili mnogobrojni Varaždinci koje je zabavljao Charlie & Tequila band. Prve minute Nove godine dočekali su uz pjenušac, valcer i veliki vatromet te nezaobilazne želje za mnogo zdravlja, sreće i ljubavi u 2012. godini.

Mršić odbrojavao s Koprivničanima

Više stotina Koprivničanaca dočekalo je Novu godinu na središnjem Zrinskom trgu. Iako je grupa Vertigo iz Čakovca nastupila u srcu Podravine nitko ne zna po koji put, tulum je bio na visini. Plesalo se, veselilo, ljubilo, zaželjela puno bolja nova godina. Sve se zalijevalo sa 100-tinjak litara "kuhanaca" i još toliko toplog čaja. Gradonačelnik Zvonimir Mršić s građanima je odbrojao sekunde do ponoći i zaželio im svima samo da u 2012. budu čvrsti kao i u 2011. godini. Potom je otišao s pozornice... Vatromet je bio najljepši dio večeri.

Splićani feštali uz Magazin, Grašu i Grdovića

Oko 80 tisuća Splićana i njihovih gostiju Novu 2012. godinu dočekalo je na rivi uz pjesmu, recesijski vatromet i zaglušujuću buku petardi i raznoraznih pirotehničkih sredstava. Točno u ponoć Splićanima je novogodišnju čestitku uputio gradonačelnik Željko Kerum zaželjevši im puno sreće, zdravlja i blagostanja u 2012. godini. U glazbenom dijelu programa nazočne na prepunoj rivi zabavljali su grupa Magazin, Petar Grašo i Mladen Grdović.

Komentara 145

OB
-obrisani-
16:27 01.01.2012.

sprika primljena na znanje... ugodni blagdani drugaru !

DU
Deleted user
08:25 01.01.2012.

TBF je zakon!!! Sretna vam svima Nova godina!!!

OB
-obrisani-
11:52 01.01.2012.

Kranjec , buš se mogel provleć,,,,sa sandolinom....do otvorenog mora ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije