Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDINSTVENA DESTINACIJA

Pogledajte kako izgleda novi resort na Obonjanu!

obonjan
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/15
02.08.2016.
u 16:53

Riječ je o destinaciji kakva je rijetkost i u Europi, a u nas je doista unikatna. Dosadašnja investicija koja iznosi više od 11 milijuna eura bit će sljedećih godina znatno nadmašena

Današnjim obilaskom resort na Obonjanu službeno otvara svoja vrata. U medijima se do sada spominjalo kako će biti riječ o spektakularnoj ponudi koja nije viđena u nas. Prema onome što smo vidjeli, to je točno, čak i malo više od toga.

Riječ je o destinaciji kakva je rijetkost i u Europi, a u nas je doista unikatna. Dosadašnja investicija koja je iznosila više od 11 milijuna eura bit će sljedećih godina znatno nadmašena, kako doznajemo od investitora, pa će i ponuda biti još bogatija od ovoga što smo vidjeli danas. A to će biti izuzetno težak zadatak!

Luksuzni klimatizirani šatori, njih čak dvije stotine, party amfiteatar, eksperimentalna kuhinja, kino i kazalište, bazen... "You name it – we've got it!"

Gotovo savršena lokacija pretvorena je u doista sadržajnu destinaciju na kojoj se sada može odmarati 700 gostiju koji će za puni pansion plaćati stotinjak eura. Taj broj već bi se sljedeće godine trebao udvostručiti.

Osim po komforu, obonjanski je resort originalan i po pristupu. Maksimalno se vodila briga o tome da bude ekološki održiv, pri njegovu stvaranju gotovo da se nije koristio beton, nije se zidalo ništa, tek su obnovljene postojeće zgrade.

A ipak je Obonjan preuređen i to mahom materijalom lokalnog porijekla. Nije stoga čudno da je pomoćnik ministra turizma Robert Pauletić pri jučerašnjem posjetu istaknuo kako je riječ o oglednom primjeru smjera kojim hrvatski turizam treba ići.

>> Don Stipe: U Jurlinovim je dvorima kameni stol pradjeda mog prapradjeda

Komentara 3

MA
matan91
18:57 02.08.2016.

Ekološki održiv, a ima klimatizirane šatore koji su malo žešća pušiona što se izolacije tiče...ma dalje mi se ne da nabrajat.

GM
Gusta magla
01:55 03.08.2016.

Pa sta mi nemamo hrvatsku rijec za resort.....pravimo se malo englezi..jel

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:41 03.08.2016.

ne znate Hrvatsku rijec za "resort"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije