Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatno

Pogledajte kako će premjestiti zgradu tešku 18 tisuća tona!

bakuu zgrada
Screen shot
29.04.2013.
u 17:13

Zgradu staru 105 godina i tešku 18 tisuća tona, umjesto rušenja zbog izgradnje novog velebnog parka, vlasti u glavnom gradu Azerbejdžana odlučili su pomaknuti.

Da bi izgradili park od 70 tisuća četvornih metara, u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu već su srušili neke zgrade, ali stogodišnju povijesnu ljepoticu odlučili su pomaknuti.

Guverner Bakua započeo je s preuređenjem povijesnog dijela grada gdje je odlučio napraviti park od 70 tisuća kvadrata. Zbog ovog projekta morali su srušiti brojne zgrade, ali nisu htjeli i povijesnu zgradu, staru 105 godina.

Zgradu tešku 18 tisuća tona pomaknut će za deset metara. Postavili su 210 hidrauličnih mehanizama kako bi je podignuli, a guverner glavnog grada Azerbejdžana najavio je kako će "mala akcija" premještanja trajati četiri dana, a za formiranje temelja trebat će dva tjedna. Nakon što zgrada "sjedne", započet će s njezinom restauracijom.

>>Čudo: Radnik gurnut u ponor dubok sto metara preživio pad!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije