Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekonstrukcija Vlade

Pogledajte imovinske kartice novih ministara

ministri
Foto: PIXSELL
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.07.2019.
u 08:59

Ministre treba potvrditi Sabor na izvanrednoj sjednici u petak

Izvanredna sjednica Sabora na kojoj će biti potvrđeni novi ministri bit će održana u petak. Umjesto Gabrijele Žalac u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dolazi Marko Pavić, dosadašnji ministar rada i mirovinskog sustava. Njega će u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava zamijeniti sadašnji šef Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josip Aladrović.

Umjesto ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića dolazi trenutačna držana tajnica u tome ministarstvu Marija Vučković. Ministricu vanjskih i europskih poslova Mariju Pejčinović Burić, koja će preuzeti dužnost glavne tajnice Vijeća Europe, zamijenit će sadašnji veleposlanik u Njemačkoj Gordan Grlić Radman. Ministra uprave Lovru Kuščevića zamijenit će, kao što je to već prošlog tjedna najavljeno, dekan Veleučilišta u Šibeniku Ivan Malenica.

Mario Banožić, koji je dosad vodio Ured državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, bit će novi ministar državne imovine umjesto Gorana Marića. Umjesto Nade Murganić nova ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku bit će HDZ-ova saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Vesna Bedeković – kandidatkinja za ministricu demografije

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Vesna Bedeković rođena je 22. veljače 1966. u Bjelovaru. Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Osijeku te nosi titulu doktora znanosti, koju je stekla na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U Sabor dolazi s mjesta dekanice Visoke škole za menadžment u turizmu i matematici iz Virovitice.

U imovinskoj kartici prijavila je neto primanja od 18.930,44 kune. Otplaćuje dva kredita, za jedan izdvaja 4652,22 mjesečno, a za drugi  643,51 kn. Suvlasnica je kuće s okućnicom u Pitomači, vikendice u mjestu Aršanj te još nekoliko nekretnina, piše HRT

Marija Vučković – kandidatkinja za ministricu poljoprivrede

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Marija Vučković, rođena je 3. srpnja 1974 u Pločama. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prije dolaska na mjesto državne tajnice radila je u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, od veljače do studenoga 2016. Iskustva ima i kao zamjenica župana  Dubrovačko-neretvanske županije. 

U posljednjem izvješću o njezinu imovinskom stanju stoji kako je ima mjesečna neto primanja u iznosu od 17.150,40 kn. Otplaćuje dva kredita s mjesečnim anuitetom koji je malo manji od 4000 kuna te još jedan u iznosu od 2585 kuna. 

Posjeduje stan od 69 m2 u Pločama. Suvlasnica je voćnjaka u Opuzenu. Vlasnica je dionica u Atlantskim plovidbama, Luci Ploče i Hrvatskom telekomu. Od ušteđevine je prijavila 4000 kuna. 

Mario Banožić – kandidat za ministra državne imovine

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL

Mario Banožić, doktor je znanosti, a na mjesto ministra državne imovine dolazi s pozicije predstojnika Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Prije toga radio je u Vinkovcima kao pročelnik Upravnog odjela. U imovinskoj kartici prijavio je mjesečna primanja od 15.500 kuna. Prijavio je i ukupno 20.000 kuna primanja od, kako je navedeno, edukacijske djelatnosti. Otplaćuje dva kredita, jedan 960 kuna mjesečno te drugi 1920 eura mjesečno.Vlasnik je stana u Vinkovcima od 82 m2. Uštedio je 7000 eura.

Josip Aladrović – kandidat za ministra rada i mirovinskog sustava

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Josip Aladrović, diplomirani je ekonomist, a od 11. svibnja 2017. Ravnatelj je Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Ondje dolazi iz Croatia osiguranja d.d., gdje je obavljao poslove pomoćnika direktora kao i regionalnog direktora.
U imovinskoj kartici prijavio je mjesečna neto primanja u iznosu od 14.300 kuna.

Ima kredit koji otplaćuje 5668,00 kn mjesečno. Vlasnik je stana od 50 m2 u Zagrebu. Vlasnik je i OPG-a, a posjeduje i udjele u fondu Erste asset management u iznosu od 4500 kn. Prijavio je štednju od 10.000 eura.

Gordan Grlić Radman – kandidat za ministra vanjskih poslova

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Gordan Grlić Radman, kandidat za novog ministra vanjskih poslova, sadašnji je veleposlanik u Njemačkoj, a diplomatsku je karijeru počeo nakon osamostaljenja Hrvatske sa zadaćom ustrojavanja hrvatske diplomatsko-konzularne mreže. Rođen je 1958. u Prisoju pokraj Tomislavgrada, a nakon studija odlazi u Švicarsku, gdje se zapošljava u tvrtki Melior Häfliger AG Herzogenbuschsee. Ni njegova imovinska kartica nije dostupna.

Ivan Malenica – kandidat za ministra uprave

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Imovinska kartica Ivana Malenice koji će postati ministar uprave nije dostupna. On je dosad bio dekan šibenskog Veleučilišta. 

Video: Plenković predstavio nove ministre

Komentara 107

HH
Hrvoje Hrk !!
09:12 18.07.2019.

A jadni novinari ljubomorni jer nemaju nista

MA
Markos
09:24 18.07.2019.

Dobro je Plenković spustio novinarima levićarima. Nemaju NIŠTA. Eto zato i Tolušić otišao, da se ne stvaraju aferice i oko njega. A za hrvatske biraće eto vam birajte...mlade sposobne ljude ili stare komunjarske krezozube trolove sa mentalnim sklopom sa kraja 19. stoljeća. Hvala bogu, da i priroda odrađuje prirodnu selekciju....polako ali siguno.

Avatar southman
southman
09:30 18.07.2019.

Manje više stručni kadrovi koji za sada nemaju baš toga puno. Budu li raili savjesno i ovoliko imali i na kraju mandata sigurno će dobiti plus od većine građana ! Od profesionalnih pljuvača po novinama i portalima neće niti da su Einstaini !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije