Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snaga misli

Pogledajte helikopter kojim se upravlja pomoću vlastitih misli

Političari
10.06.2013.
u 18:37

Ova tehnologija omogućit će ljudima koji nisu u mogućnosti govoriti da ponovno zadobiju kontrolu nad strojevima

Čini se da je možda nemoguće, ali upravljati robotom pomoću misli, postalo je moguće. Sada se može upravljati malenom letjelicom, odnosno helikopterom, pomoću vlastitih misli, a da bi se to postiglo, dovoljno je staviti kapu sa 64 elektrode koje registriraju moždane valove.

Na Sveučilištu u Minnesoti skupina znanstvenika, predvođena profesorom Bin Heejem, upotrijebila je misli kako bi letećeg robota preokretali, podizali, spuštali ili navodili kroz krugove.

Ova tehnologija omogućit će ljudima koji nisu u mogućnosti govoriti da ponovno zadobiju kontrolom nad strojevima. Znanstvenici kažu da je potpuno bezopasno.

>>Znanstvenici uspjeli "razgovarati" s pacijentima u trajnoj komi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije