Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'kaos je potpuni'

Strašne snimke iz okolice Šibenika: Gore kuće u Zatonu, kanaderi ih pokušavaju obraniti

Požar u Zatonu
Foto: Marin Pelaić
1/8
13.07.2022.
u 16:26

Kanaderi sad spašavaju, ali ne izgleda dobro - kazao nam je jedan od građana koji brani kuće u Zatonu

U mjestu Zaton proširio se veliki požar koji je zahvatio i nekoliko kuća. Građani koji su na požarištu javljaju da je situacija dramatična te mole sve koji su u mogućnosti da dođu pomoći gasiti vatru. 

Kako ističu, neke se kuće više ne mogu spasiti, a gore i OPG-ovi. Zbog požara su zatvorene i županijske cesta Vodice-Gaćelezi (ŽC6086) i Šibenski most-Zaton-Raslina (ŽC6088), izvijestio je Hrvatski autoklub.

- Ne mogu procijeniti koliko kuća gori, ali oko mene je puno ljudi koji viču da im kuće gore, kaos je potpuni. Puše jaka tramuntana i vjetar nosi prema kućama. Kanaderi sad spašavaju, ali ne izgleda dobro - kazao nam je jedan od građana koji brani kuće u Zatonu.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić ranije se osvrnuo na probleme s kojima se susreću. 

- Imamo požarno ludilo, više fronti, trenutno nam je probio požar od onog dijela gdje je bio prije sat vremena, sad se dva kilometra probio prema mjestu Zaton. Dajemo sve od sebe u ovom trenutku. Idemo od kuće do kuće i pokušavamo napraviti što se napraviti da - naveo je.

Ključne riječi

Komentara 12

ST
sttipe
18:43 13.07.2022.

Najhitnije minjat zakon, kojim se opožarena površina proglašava građevinskom!! I svima koji su za to dizali ručice, prodat imovinu i pomoć ovim ljudima...

PV
prcko.vita
20:03 13.07.2022.

Vidite ove oblake dima, e, al našim pametnjakovićima je važno da ukinu proizvodnju benzinskih motora i to onih 3 cilindri 999 kubika, koji troše kao upaljač. Jer eto, oni su najveći zagađivači sa euro 6 normama. E moj narode.

SZ
SZ123
17:33 13.07.2022.

Ajd ne priča nebuloze i pogledaj vijesti iz ESP i ostalih mediteranskih zemalja... Zašto sve pljuješ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije