Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uragan Florence

Poginule 23 osobe, rijeke su nabujale i očekuju se još razornije poplave

Uragan Florence
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
17.09.2018.
u 23:18

Florence se u ponedjeljak kretao dalje prema Virginiji i Novoj Engleskoj, no u obje Karoline i dalje je na snazi upozorenje od pogoršanja poplava.

Tropska oluja Florence obilno je kišom natopila Sjevernu i Južnu Karolinu i u nevremenu odnijela 23 života, a kako su rijeke uslijed padalina nabujale u narednim satima i danima očekuju se još razornije poplave.

Oluja koja se sporo premješta, a Sjeverna Karolinu je pogodila snagom uragana, donijela je obilne kiše i poplave zbog kojih je iz te države evakuirano više tisuća ljudi.

Florence se u ponedjeljak kretao dalje prema Virginiji i Novoj Engleskoj, no u obje Karoline i dalje je na snazi upozorenje od pogoršanja poplava.

"Najgore tek slijedi jer su vodostaju rijeka rekordno visoki", kazao je meteorolog Zach Taylor.

"Tlo je toliko natopljeno da više ne može upiti voda koja, nažalost, mora negdje otjecati", dodao je. Veće rijeke će ostati poplavljene u iduća dva do tri tjedna, upozorili su dužnosnici Nacionalnog instituta za oceane i atmosferu.

Uragan Florence
1/7
Ključne riječi

Komentara 1

FU
fullmark
06:41 18.09.2018.

Zanimljivo da se ama baš nijedan novinar ili novinska kuća nije zapitala zašto se to događa?! Da li je to možda posljedica globalnog zagrijavanja? Ništa. Ama baš nijeda od njih. Imaju aute od 5000 do 8000 cm3 koji idu 55 milja na sat i troše 30l/100km. U Europi bi trošili max 5L. K A T A S T R O F A !!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije