Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SLAVLJA Na cesti Knin-Sinj danas ujutro stravična nesreća

Poginula dvojica srednjoškolaca u prometnoj nesreći kod Vrlike

01.01.2009.
u 10:05

VRLIKA – Prvi novogodišnji dan zavio je Vrliku u crno. U stravičnoj prometnoj nesreći danas u 5.40 sati na 32. kilometru državne ceste Knin – Sinj, u Vrlici, život su izgubila dvojica mladića, a jedan je teško ozlijeđen.

Ozljede iznad oka
Poginuli su sedamnaestogodišnji vozač Luka Ćorić, sin gradonačelnika Vrlike Ivana Ćorića, učenik sinjske Gimnazije Dinka Šimunovića, i Dujo Batovanja, učenik Prirodno-matematičke gimnazije u Splitu, obojica iz Vrlike, a Ivan Rupanović iz Podosoja, učenik Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju, teško je ozlijeđen te je prevezen u pratnji medicinskog osoblja vrličke ambulante na hitan kirurški odjel KBC-a Split.

Prema prvim dojmovima liječnika, život mu zasad nije ugrožen, ima potres mozga i ozljede iznad oka.

Kolnik se smrzavao
Nesreća se dogodila nakon što su trojica sedamnaestogodišnjaka poslije dočeka Nove godine u Vrlici krenula prema Sinju opelom senator ST 426 GB kojim je upravljao L. Ćorić. Najvjerojatnije ih je vozio kući.

Iako na tome dijelu ceste nema zavoja, automobil se zbog neprilagođene brzine na skliskom kolniku, koji se smrzavao i neiskustva mladog vozača zanio s desne strane ceste na lijevu te udario bočnom lijevom stranom u rasvjetni stup. Udarac je bio veoma snažan te su se gotovo spojile obje strane automobila.

Luka Ćorić automobilom je upravljao bez vozačke dozvole. (RI)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije