Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTARSKI KAMPOVI NA METI PEDOFILA

Podvodnom kamerom snimao djecu pa plivajući pokušao pobjeći zaštitarima koji su ga lovili u čamcu

Ilustracija
Goran Kovacic/PIXSELL
26.08.2021.
u 11:15

Zaštitari kampa su oba muškarca zadržali do dolaska policije nakon čega su obojica muškaraca uhićeni. Pretraženi su im prostori koje su koristili, a oduzeti su im i mobiteli.

Istarski kampovi, ako je suditi po gotovo svakodnevnim izvješćima tamošnje policije, po svemu sudeći su na žalost postali raj za pedofile. Zaključak je to koji se može izvući nakon što je rovinjska policija priopćila da je opet prijavila dvojicu muškarca zbog iskorištavanja djece za pornografiju. To je osmo takvo uhićenje u zadnja dva mjeseca,  a ovaj se put radi o muškarcima u dobi od 41 i 56 godina.

Kako je priopćeno, 24. kolovoza oko 12 sati kod ugostiteljskog objekta na plaži, u jednom kampu na rovinjskom području, gosti kampa primijetili su 41-godišnjaka koji je mobitelom snimao nagu djecu te su pozvali čuvara kampa. Svega tri sata kasnije, gosti kampa primijetili su još 56-godišnjaka koji je na plaži podvodnom kamerom snimao nagu djecu. Kada mu je pristupio čuvar, muškarac je pobjegao u vodu, no zaštitari kampa odmah su reagirali. Čamcem su pratili muškarac dok nije odustao od bijega te im je predao podvodnu kameru

Zaštitari kampa su oba muškarca zadržali do dolaska policije nakon čega su obojica muškaraca uhićeni. Pretraženi su im prostori koje su koristili, a oduzeti su im i mobiteli. Na mobitelu 41-godišnjaka nađeno je više video zapisa koji prikazuju nagu djecu. Od 56-godišnjaka je oduzeta podvodna kamera na kojoj su također nađeni inkriminirajući sadržaji. Pretragama su policajci kod 41-godišnjaka pronašli još tablet i sat, a kod 56-godišnjaka još dvije podvodne kamere, kameru s daljinskim upravljačem, fotoaparat, prijenosno računalo, mobitel, tri USB stick-a i pet memorijskih kartica. Pronađeni predmeti su  oduzeti te poslani na vještačenje, a nad dvojicom osumnjičenika je provedeno kriminalističko istraživanje te ih vjerojatno čeka dovođenje pred suca istrage Županijskog suda u Puli.

Istovremeno policija je nastavila s provođenjem represivnih mjera prema muškarcima koji snimaju nagu djecu po istarskim kampovima, pa je zbog toga 25. kolovoza uhićen još jedan njemački državljanin. Detalji oko toga što je i kako radio još nisu priopćeni jer je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Inače, prije ova tri posljednja slučaja uhvaćenih pedofila policija je u protekla dva mjeseca izvijestila o još pet.   U Poreču je tako sredinom kolovoza uhićen 47-godišnji Rus koji je mobitelom na plaži u Vrsaru fotografirao golu djecu.  Osim toga 5. kolovoza na području Buja Slovak (41) također je snimao golu djecu u jednom turističkom kampu, a 3. kolovoza u Rovinju je 42-godišnji njemački državljanin isto učinio na plaži. Krajem srpnja u Rovinju je uhićen 44-godišnji Rus koji  na plaži snimao i fotografirao djecu, dok se jedan slučaj snimanja djece dogodio u WC-u jednog objekta. Pedofili vrebaju djecu u naturističkim kampovima, a dosadašnja uhićenja pokazala su da ih snimaju mobitelima, podvodnim kamerama, kamerama skrivenim u satove...

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
12:04 26.08.2021.

i što se na kraju dogodi tim pedofilima, ??? vidim da im se oduzmu kamere, mobiteli i dr tehnikalije i što onda, puste ih na cestu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije