Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE MIRU VRLJI

Poduzetnik upadao sutkinji u riječ pa kažnjen s 2000 kuna

Miro Vrlja
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
01.03.2018.
u 07:04

Miro Vrlja, suvlasnik zagrebačke Kvaternik Plaze, optužen je da je vlastiti tvrtku oštetio za 2,9 milijuna kuna jer je jahtu kupljenu na ime tvrtke koristio u privatne svrhe, zbog čega mu se sudi na zagrebačkom Županijskom sudu

E, ja ću namjerno! - rečenica je koja je Mira Vrlju stajala novčane kazne od 2000 kuna.

Naime, Vrlja, suvlasnik zagrebačke Kvaternik Plaze, optužen je da je vlastiti tvrtku oštetio za 2,9 milijuna kuna jer je jahtu kupljenu na ime tvrtke koristio u privatne svrhe, zbog čega mu se sudi na zagrebačkom Županijskom sudu. Uz to ga se još tereti za utaju 1,9 milijuna kuna poreza, a tijekom ročišta koje se u srijedu održavalo na sudu, Vrlja je u nekoliko navrata upadao u riječ sutkinji Gordani Miheli Grahovac. Ona je zbog toga opominjala njega i njegove branitelje, jer su bez njezine dozvole komunicirali u sudnici te su se očitovali na dokazni prijedlog tužiteljstva bez dozvole sutkinje.

Dok je sutkinja u zapisnik diktirala opomenu braniteljima i Vrlji da na ometaju raspravu jer mogu biti i novčano kažnjeni, Vrlja je izgovorio rečenicu s početka teksta te tako zaradio kaznu od 2000 kuna.

Prije toga iskazivali su Branko Škarica i Zvonko Anderluh koji su svjedočili kako su dolazili na Vrljinu jahtu te kako su razlozi dolaska na jahtu bili poslovni. Škarica je tako kazao da se on s Vrljom privatno ne druži, te da bi nakon par rečenica o nogometu, prešli na rješavanje poslova.

- Na toj jahti sam bio tri ili četiri puta, no nikada nisam spavao na njoj. Išlo se na izlet na Kornate, a ja sam na tom brodu tijekom tih izleta viđao i druge Vrljine poslovne partnere - kazao je Škarica.

Da je s Vrljom na brodu poslovno razgovarao tvrdio je i Anderluh, koji je kazao i se na Vrljinom brodu nikome nije identificirao niti se upisivao na listu putnika.

Komentara 4

Avatar urbanjungle
urbanjungle
08:44 01.03.2018.

Sude mu jer je oštetio vlastitu firmu ??? Ajde jasno mi je za utaju jer koliko uhljeba bi primalo plaču barem par godina.

Avatar raco
raco
09:54 01.03.2018.

Evo čime se mi bavimo. Pa šta je tu sporno. Jahta je u vlasništvu tvrtke, tvrtka je u njegovom vlasništvu . Pa šta se ne bi vozio u njoj.

AD
Adrianbobo9
10:05 01.03.2018.

Glipi zakon od pametnih ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije